Vi har ansvar for døgnbehandling av personer som er avhengige av rusmidler. Behandlingstid er ca. ett år og vi har 20 behandlingsplasser. Du må kunne nyttiggjøre deg vårt behandlingstilbud og ønske å delta i en endringsprosess.
Mål for behandling
Målene for behandling er personlig vekst og omfattende endringer i livsstil og identitet. Bofellesskapet er både arenaen og metoden for endringsprosesser. Fellesskapet som metode via miljøterapi og gruppeterapi er våre hovedbehandlingsformer. Arbeidsstrukturen er kjernen i tilbudet. Den byr på ulike oppgaver og roller som gir muligheter for ny mestring og å bli kjent med sine utfordringer. Hvordan dette fungerer og oppleves tar vi opp i gruppeterapi.
Alle beboere har primærkontakt som har ansvar sammen med beboer om utforming av behandlingsplan, individuell plan og kriseplan. Det er ansvarsgruppemøter hver måned. Familie og pårørende vil bli inkludert i behandlingsopplegget.
Fysisk aktivitet og trening
Vi legger vekt på fysisk aktivitet som integrert del av tilbudet. Det er obligatorisk trening 3 ganger pr. uke for fellesskapet, og fast tur for alle hver søndag. I tillegg kan den enkelte trene på eller utenfor huset om kveldene. Veksthuset Rogaland har avtale med No Limitation om treningsopplegg for pasientene http://www.no-limitation.no/
Behandlingsforløp/samarbeid/samhandling
Veksthuset er en del av et større behandlingssystem. Vi ønsker at beboere som søkes til Veksthuset har påbegynt sin behandling via behandlingsforberedende tiltak. Dette for å gi mulighet for en lengre normalisering av evnen til å lære og bruke ny kunnskap, bearbeiding av den første periodens abstinenser og arbeide med motivasjon. Vi gir tilbud til rusavhengige fortrinnsvis hjemmehørende i Helse-Vest, men også fra resten av landet hvis vi har kapasitet.
Integrert poliklinikk
Foruten døgndrift har Veksthuset Rogaland integrert ruspoliklinikk. Arbeidet er knyttet til vurderingssamtaler etter nye henvisninger, behandlingsstart ved omfattende kontakt med henviser, representanter for ansvarsgruppa, pårørende og andre deler av hjelpeapparatet som er knyttet til den enkelte pasient. I perioden etter utskriving kan du være knyttet til Veksthuset og aktiviteter her hvis du ønsker det. Poliklinikken har også en sentral rolle for å unngå brudd i behandling.