Postene
Ungdomspsykiatrisk avdeling består av to sengeposter - M1 og N1.
Postene har seks sengerom hver, som alle er utstyrt med seng, arbeidspult, klesskap og eget bad med dusj og toalett. Det er også fellesområder, dagligstue, tv-stue, et atrium, aktivitetsrom og spisesal du kan være i.
For å skape trygghet og forutsigbarhet, så har postene husregler og låste dører.
Hvis du er innlagt med foreldrene dine, finnes det en egen familiefløy – med dør inn fra hovedstua. Her er det er pasientrom med et tilhørende separat toalett og dusjrom og ei stue med kjøkkenbenk og kjøleskap.
Hvis du trenger ekstra ro og skjerming, finnes det en egen skjermingsfløy for ungdommer. Her er det også et aktivitetsrom.
Personalet
Du treffer forskjellige personer som alle vil støtte og hjelpe deg hos oss: Miljøterapeutene har grunnutdanning enten som sykepleier, vernepleier, pedagog, barnevernspedagog eller sosionom. Behandlerne er overlege i barne- og ungdomspsykiatri, lege i spesialisering, psykologspesialist og psykolog. Lærerne kommer fra Møllehagen skolesenter.
Hvilke tilbud har vi?
Vi tilbyr miljøterapi, samtaleterapier, foreldresamtaler, familiesamtaler, søskensamtaler, skoletilbud og tilrettelegging, psykoedukasjon (undervisning om psykiske vansker), samarbeid med andre instanser og medisinering.
Hvordan jobber vi?
De fleste legges inn frivillig. I noen tilfeller kan man legges inn på tvang etter lov om etablering og gjennomføring av psykisk helsevern (LPHV). Hvis du er under 16 år, må foreldre eller foresatte gi samtykke til innleggelsen.
Når du kommer til posten første gang, vil det være en innkomstsamtale og en somatisk undersøkelse med lege. Hvis det er nødvendig, så tas det blod- og urinprøver. Hvis det er en planlagt innleggelse, så tilbys også en såkalt forvernsamtale før du kommer. Da planlegger vi oppholdet og vurderer tilstanden din og du får orientering om postens rutiner og regler.
Rundt hver ungdom er det et behandlingsteam. Behandlingsteamet består av lege, psykolog, miljøterapeuter og lærer. Dette behandlingsteamet er ansvarlig for å utarbeide en behandlingsplan som skal ivareta deg og ditt behov.
Informasjon om brukermedvirkning
Du er involvert i alle avgjørelser som angår deg. Dette er en lovfestet rettighet. Dine mål, ønsker, behov og forventninger til utredning, behandling og oppfølging skal bli hørt.
Dette innebærer at
- du skal få informasjon om utredning.
- du skal være med å utarbeide behandlingsplan sammen med teamet.
- du kan få kopi av utredning og behandlingsplan hvis du ønsker det.
- alle mål og tiltak drøftes og avgjøres i samarbeid med deg og dine foreldre/foresatte. Er du over 16 år, kan du bestemme selv.
- du har ansvar for å si fra hva som er viktig for deg. Du må også si fra om du blir ikke hørt eller tatt med i avgjørelser som gjelder deg.
- du skal ha informasjon om hvilke bruker- og pårørendeorganisasjoner som finnes innen psykisk helsevern.
- vi ønsker at du deltar på teammøter, samarbeidsmøter og evalueringsmøter.
Informasjon til foreldre, foresatte og pårørende
Foreldre, foresatte og pårørende er ofte pasientens viktigste støtte - og bidrar til at behandlingen får et familieperspektiv. Du som pårørende er en viktig samarbeidspartner, som kan bidra med gode råd og informasjon under hele oppholdet.
Hvis ungdommen samtykker, så kan pårørende få kopi av utrednings- og behandlingsplan.