Ergoterapi og psykisk helse
Ergoterapeuten bygger opp under den enkeltes motivasjon og muligheter for å leve det livet den enkelte selv ønsker å leve.
Ergoterapeuter arbeider spesielt med psykisk helse ved institusjoner, avdelinger, boliger, sentre og poliklinikker innen psykisk helsevern for barn, unge, voksne og eldre samt innen ulike voksenhabiliteringstilbud og -tjenester. Norsk Ergoterapeutforbund (NETF) godkjenner ergoterapispesialister i psykisk helse.
Ergoterapi når hverdagen blir vanskelig
Ergoterapeuten arbeider med mennesker i alle aldre og livsfaser som har vansker med å utføre aktiviteter og delta i samfunnet, eller står i fare for å få slike vansker. Dette kan være mennesker med psykiske lidelser, psykisk utviklingshemning, psykososiale vansker, atferdsvansker, rusproblem og sviktende sosialt nettverk.
Et liv på egne premisser er målet
Ergoterapeuten bygger opp under den enkeltes motivasjon og muligheter for å leve det livet den enkelte selv ønsker å leve. Tiltakene tar sikte på å gi mestring av egen hverdag, selvhjulpenhet i meningsfylte aktiviteter, trygghet, opplevelse av å bli satt pris på, tilhørighet og aktiv deltakelse i samfunnet. Det er også et mål å forebygge ulykker, passivitet, isolasjon og nye aktivitetstap.