Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Fødeloftet/spesialpost 7H

Fødeloftet/spesialpost 7H er en avdeling for fødende hvor det forventes normal fødsel uten spesiell risiko. Vi tar også imot gravide som trenger innleggelse i siste del av graviditeten.

Gjennom svangerskapet og når du kommer til sykehuset vurderes det om fødselen kan finne sted på fødeloftet. Vi tilbyr badekar, massasje, akupunktur og lystgass som smertelindring. Vi tilbyr også barselopphold for kvinner som ønsker hjemreise innen et døgn. Ved behov for spesielle tiltak eller mer overvåkning, blir du flyttet til fødeavdelingen i første etasje.

Les mer om fødsel ved Stavanger universitetssjukehus

 

Kontakt

Telefon

Når fødselen starter eller du har spørsmål i den anledning, ringer du fødetelefonen 51 51 92 09.

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygg, 7. etasje.
Bruk hovedinngang (inngang 1).

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Praktisk informasjon

Alle fødende bør ringe fødetelefonen før de drar inn til sykehuset.

Det er erfarne jordmødre som svarer når du ringer Fødetelefonen. Her vil vi lytte til det du forteller, gi deg råd og sammen med deg planlegge hva som skal skje videre. Fødetelefonen er for akutte problemstillinger (tilsvarende nødtelefon 113).

Du kan dessverre ikke bruke denne tjenesten til rådgiving som ikke haster og kan vente til du tar kontakt med egen lege, jordmor eller legevakt. Når vi vurderer det slik at problemstillingen kan bli løst der, vil vi be deg om å ta kontakt med en av disse.

Ved henvendelser etter fødsel/hjemreise kontakter du den barselavdelingen du var innlagt på:

7I: 51 51 26 32

7G: 51 51 87 78

Vår besøksadresse:

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger, Sydbygg, 1. etasje.

Bruk inngang 1 (hovedinngangen) og følg rød stripe på gulvet til trapp eller heis.​

Registrere opplysninger i fødejournal

Fyll ut den digitale fødejournalen før du kommer til tidlig ultralyd. Legg inn dato for siste menstruasjon eller IVF-termin.

Registrer nødvendige personopplysninger om deg, barnets far, svangerskapet og eventuelle tidligere svangerskap i forkant av fødselen.

Du må logge deg inn på helsenorge.no for å kunne lagre og sende inn skjema. Du får da en kopi av innsendt skjema lagret under «Meldinger» på din profil på helsenorge.no.

Det er viktig at du også tar med originalskjemaene av helsekort, ultralydskjema og eventuelle andre papir ved alle kontroller og innkomst på sykehuset.

Gå til digital fødejournal på helsenorge.no

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​





​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Vi legger til rette for at partner/ledsager kan være med den gravide/fødende. H​er finner du informasjon om hvilke tiltak som gjelder på poliklinikk, under fødsel (for eksempel keisersnitt) - og ved barselavdelingen og barselhotellet.

​Parkerin​​gshus

Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet. Fra parkeringshuset kan du ta heisen rett opp i sykehusets hovedinngang.

For å komme til parkeringshuset, følger du skiltene fra Fylkeslege Ebbells gate. Parkeringshuset er godt belyst og videoovervåket.

Se mer info www.sus.no/parkering

Korttidsparkering

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (maks 15 minutter). ​

Parkering for bevegelseshemmede

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede. Disse har en tidsbegrensning på fire timer. Det finnes også tolv parkeringsplasser reservert bevegelseshemmede i parkeringshuset under St. Svithun Hotell. Disse plassene er avgiftsbelagt på lik linje med annen parkering på sykehusområdet.

​Parkering for langtidspårørende

Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris. Dette gjelder parkering i parkeringshuset. Prisen for langtidspårørende er 300 kroner per uke (normalpris 144 kroner per døgn). Avdelingen du skal besøke, må fylle ut en rekvisisjon for å få kjøpt parkeringsbeviset hos Q-park.

​Ladestasjon for el-bil

Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet og betaler​ som vanlige gjester. Dette på grunn av den store økningen i el-bilder på sykehusområdet den siste tiden. I parkeringshuset er ​det ladestasjoner for el-bil.

Til deg som har født – eller skal føde snart

Praktisk informasjon vedrørende luftveisinfeksjoner til deg som har født, eller skal føde snart.
Les mer
43118257662_8c69b1b9d1_c.jpg

Om å føde

Fødselen er slutten på mange måneder med venting, lengsel og spenning. Endelig skal dere få møte barnet. Fødselen krever stor innsats fra både mor og barn, og er fysisk og psykisk kreeande for begge. Like fullt er kvinnekroppen skapt for å gjennomføre en fødsel, og derfor skjer de aller fleste fødslene helt normalt.
Les mer om å føde hos oss
Jordmor holder på ryggen til en kvinnelig pasient i en seng