Isolatenhet 2I

2I er en medisinsk post med optimale forhold for smitteisolering. Det er hovedvekt på infeksjonssykdommer. Vi utreder og behandler også pasienter med andre indremedisinske diagnoser. Personalet ved 2I har en rullering med infeksjonsavdeling 3F. Ved 3F er det 6 sykepleiestudenter. Studentene vil rullere sammen med sin kontaktsykepleier og vil derfor også være en del av personalet ved 2I.

Les mer om Isolatenhet 2I

Isolatenhet 2I

Rutiner i avdelingen

Måltidene serveres på pasientrommet.
Frokost serveres mellom kl. 08.00 og 09.30
Middag serveres mellom kl. 12.30 og 13.30
Varm suppe serveres mellom kl. 16.30 og 17.30
Kveldsmat serveres mellom kl. 20.00 og 21.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter. Pårørende kan benytte seg av SUS kantine eller Café Morgenrød og butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell.

Håndhygiene

God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder.

Blodprøver og undersøkelser

Blodprøver blir tatt til faste tider: kl. 08.00, 12.00, 16.00 og 20.00. Skal du ta blodprøver, er det viktig at du oppholder deg ved sengen til disse er tatt. De fleste blodprøvesvar foreligger som oftest samme dag. De fleste undersøkelser blir foretatt i tiden mellom kl. 08.00 og 15.00 i ukedager. Noen undersøkelser krever forberedelser som du vil få nærmere informasjon om. Tidspunktet for evt. undersøkelser kan være noe vanskelig å forutse, noe som ofte medfører en del venting.

Legevisitt

Hverdager er det legevisitt mellom kl. 09.00 og 11.30. Lørdag og søndag gjennomføres det bare legevisitt til nye pasienter.

Medisiner

Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Vi kan eventuelt deponere dine egne medisiner, men husk å få dem med når du reiser hjem.
Faste tider for utdeling er: kl. 08.00–09.00, kl. 12.30–13.00, kl. 16.30–17.00 og kl. 20.00–21.00. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Skal du ha intravenøs behandling med antibiotika, vil du få dette ved andre tidspunkt. For eksempel:
En gang per døgn: kl. 09.00
To ganger per døgn: kl. 09.00 og 21.00
Tre ganger per døgn: kl. 05.00, 13.00 og 21.00
Fire ganger per døgn: kl. 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00

I forbindelse med antibiotikabehandlingen påvirkes kroppens normalflora. Dette kan gi ulike bivirkninger som mage- og tarmplager og soppinfeksjoner. Slike plager kan forebygges ved inntak av Biola eller andre surmelksprodukter. Dette har vi tilgjengelig på kjøkkenet. Har du hatt allergiske reaksjoner forårsaket av antibiotika, eller skulle du få ubehag i form av kløe, utslett eller diare under behandlingen, er det viktig at du melder fra om dette til personalet.

For deg som er pårørende til pasienter som er isolert

Det er noen forhåndsregler når du skal besøke en pasient på isolat:

  • Det du tar med inn på rommet kan du ikke ta med ut igjen. Vesker ol. oppbevares på vaktrommet eller i slusen utenfor isolatet.
  • Du må ha på deg beskyttelsesutstyr når du skal inn på isolat. Hva du skal ha på får du informasjon om fra personalet i avdelingen.
  • Beskyttelsesutstyret skal beholdes på inntil du skal forlate pasientrommet. Gå aldri ut av rommet med dette på! Utstyret kastes i søppel i forgangen.
  • Håndhygiene skal alltid utføres når du forlater et isolat.
  • Du skal ikke spise eller drikke på isolatet eller bruke mobiltelefonen din.
  • Dersom du bruker beskyttelsesutstyret på riktig måte og er nøye med håndhygienen skal det ikke være noe særlig risiko for å bli smittet.
  • Vi anbefaler at barn under 12 år i minst mulig grad besøker pasienter som er isolert og at max 1-2 besøkende besøker pasienten samtidig.

Har du spørsmål, kontakt personalet

Kontakt

Oppmøtested
MOBA-bygget, bruk inngang 3 og ta trappene opp til 2. etasje.
Telefon
51512783 / 51512784
MOBA
Besøksadresse
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 4, 4011 Stavanger(Google maps)

Kart

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Praktisk informasjon

Besøkstider

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Kart merket med parkeringsplasser

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.