Isolatenhet 2I

2I er en medisinsk post med optimale forhold for smitteisolering. Det er hovedvekt på infeksjonssykdommer. Vi utreder og behandler også pasienter med andre indremedisinske diagnoser. Personalet ved 2I har en rullering med infeksjonsavdeling 3F. Ved 3F er det 6 sykepleiestudenter. Studentene vil rullere sammen med sin kontaktsykepleier og vil derfor også være en del av personalet ved 2I.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
MOBA-bygget, bruk inngang 3 og ta trappene opp til 2. etasje.
Telefon
51 51 27 83 / 51 51 27 84
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
MOBA
Besøksadresse
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 4, 4011 Stavanger(Kart)

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Kart

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Koronavirus: Timeavtale eller på besøk hos oss?

Vi har besøkskontroll på sykehuset. Dette gjør vi for å redusere risikoen for smitte blant pasienter og helsepersonell.

Les mer om hvordan du går frem hvis du har timeavtale eller skal på besøk hos oss.

Besøkstider

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​

Hygiene

​God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Medisiner

​Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Bruker du medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) ber vi om at du tar disse med deg på innleggelsesdagen. Vi tar vare på dine egne medisiner til du reiser hjem.
Faste tider for utdeling er: kl. 08.00–09.00, kl. 12.30–13.00, kl. 16.30–17.00 og kl. 20.00–21.00. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Skal du ha intravenøs behandling med antibiotika, vil du få dette ved andre tidspunkt. For eksempel:
En gang per døgn: kl. 09.00
To ganger per døgn: kl. 09.00 og 21.00
Tre ganger per døgn: kl. 05.00, 13.00 og 21.00
Fire ganger per døgn: kl. 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00

I forbindelse med antibiotikabehandling påvirkes kroppens normalflora. Dette kan gi ulike bivirkninger som mage- og tarmplager og soppinfeksjoner. Slike plager kan forebygges ved inntak av Biola eller andre surmelksprodukter. Dette har vi tilgjengelig på kjøkkenet. Har du hatt allergiske reaksjoner forårsaket av antibiotika, eller skulle du få ubehag i form av kløe, utslett eller diare under behandlingen, er det viktig at du melder fra om dette til personalet.

Måltidene i avdelingen

​Måltidene serveres på pasientrommet.
Frokost serveres mellom kl. 08.00 og 09.30
Middag serveres mellom kl. 12.30 og 13.30
Varm suppe serveres mellom kl. 16.30 og 17.30
Kveldsmat serveres mellom kl. 20.00 og 21.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter. Pårørende kan benytte seg av SUS kantine eller Café Morgenrød og butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell.

Pårørende til pasienter som er isolert

​Det er noen forhåndsregler når du skal besøke en pasient på isolat:

  • Det du tar med inn på rommet kan du ikke ta med ut igjen. Vesker ol. oppbevares på vaktrommet eller i slusen utenfor isolatet.
  • Du må ha på deg beskyttelsesutstyr når du skal inn på isolat. Hva du skal ha på får du informasjon om fra personalet i avdelingen.
  • Beskyttelsesutstyret skal beholdes på inntil du skal forlate pasientrommet. Gå aldri ut av rommet med dette på! Utstyret kastes i søppel i forgangen.
  • Håndhygiene skal alltid utføres når du forlater et isolat.
  • Du skal ikke spise eller drikke på isolatet eller bruke mobiltelefonen din.
  • Dersom du bruker beskyttelsesutstyret på riktig måte og er nøye med håndhygienen skal det ikke være noe særlig risiko for å bli smittet.
  • Vi anbefaler at barn under 12 år i minst mulig grad besøker pasienter som er isolert og at max 1-2 besøkende besøker pasienten samtidig.

Har du spørsmål, kontakt personalet

Fant du det du lette etter?