Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Isolatenhet 2I

2I er en medisinsk post med 8 avanserte isolater hvor det er optimale forhold for smitteisolering. Pasientene som isoleres her har i hovedsak smittsomme infeksjonssykdommer, men vi utreder og behandler også pasienter med andre indremedisinsk problemstillinger. I tillegg bistår vi andre avdelinger på sykehuset med isoleringsrom etter behov.  Inngangsdøren til 2I er låst. Det henger en telefon på utsiden av døren som du kan bruke til å ringe inn til personalet, så slipper vi deg inn og hjelper deg med å kle på deg eventuelt beskyttelsesutstyr som trengs før du kan gå på besøk. Pasienter som er isolert har også behov for besøk, og besøket skal ikke utgjøre risiko for verken pårørende eller pasient, men vi ber deg lese punktene under «Pårørende til pasienter som er isolert» lenger nede på denne siden før du kommer på besøk. Som inneliggende pasient eller besøkende utgjør 2I ingen økt risiko for smitte. Vi har gode rutiner for smittehåndtering og har et kontinuerlig fokus på smittevern i avdelingen.  Personalet ved 2I rullerer mellom isolatenheten og infeksjonsavdeling 3F.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

MOBA-bygget, bruk inngang 3 og ta trappene opp til 2. etasje.
Stort, hvitt murbygg.

MOBA

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 4, 4011 Stavanger

Parkeringshuset på Våland har 313 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus (SUS) og til St. Svithun hotell.

Fra parkeringshuset kan du ta heisen rett opp i sykehusets hovedinngang. 

For å komme til parkeringshuset, følger du skiltene fra Fylkeslege Ebbells gate. Parkeringshuset er godt belyst og videoovervåket.

Høyden for bil i parkeringshuset er 2.1 meter.

Bilens skilt blir automatisk lest av på kamera ved inn- og utkjøring. Du trenger ikke å trekke parkeringsbillett. 

For parkering på uteområder, husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Du har fire alternativer for å betale for parkeringen:

  1. Last ned Aimo-appen eller EasyPark-appen og registrer deg. Parkeringen din belastes automatisk ved utkjøringen.
  2. Betal ved avreise. Tast inn bilens registreringsnummer på automat.
  3. Betal innen 48 timer.
  4. Faktura i posten. OBS! Du får et fakturagebyr i tillegg.

Se mer informasjon om betalingsalternativene hos Aimo park.

Du trenger ikke legge parkeringsbillett i ruta.

EasyPark-koden er 4747 ved akuttmottaket og 9860 på øvrige automater.

Ønsker du kvittering, eller forlater du parkeringsanlegget før valgt antatt makstid, bruker du samme kort i automaten på nytt. Du vil da få en kvittering på betalt beløp.

Besøkende kan bruke parkeringshuset for medarbeidere på Våland til MC-parkering. Dette parkeringshuset har merkede plasser for MC. Det er også oppmerkede MC-plasser ved BUPA (inngang L på kartet). 

MC-parkering på plasser som er merket parkering for MC er vederlagsfritt. Ved parkering på ordinær parkeringsplass, er parkeringsavgiften som for bil. 

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen på Våland (maks 15 minutter). ​

Det finnes HC-plasser ved alle besøksinngangene på Våland. 

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede. Disse har en tidsbegrensning på fire timer. 

Det finnes også tolv parkeringsplasser reservert bevegelseshemmede i parkeringshuset for besøkende. Disse plassene er avgiftsbelagt som annen parkering på sykehusområdet.

Her er kart som viser alle parkeringsplassene reservert for bevegelseshemmede

Besøkende til Våland med el-bil parkerer i parkeringshuset for besøkende, og betaler​ som ordinær parkering. I parkeringshuset er ​det ladestasjoner for el-bil. Det er fire ladekontakter, alle er plassert i U2. Det koster 10 kroner per time for lading.

Hvis du skal oppholde deg på sykehuset i over tre dager, kan du som pasient eller pårørende kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Du må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene. Deretter vil du kunne kjøpe en digital parkeringstillatelse til redusert pris.

Parkeringstillatelse (ukesparkering) i parkeringshuset koster 350 kroner per uke. NB! Gjelder kun i parkeringshuset (ikke utendørsparkering). 

Slik får du kjøpt parkeringstillatelsen

Ta kontakt med avdelingen din for å få rekvisisjon for parkeringstillatelse. Avdelingen vurderer om du har behov for langtidsparkering.

Ta med rekvisisjonen til pasientinformasjonen i foajeen ved hovedinngangen. Der blir bilens registreringsnummer registrert i Aimo park sitt parkeringssystem. Du har da digital parkeringstillatelse. Denne vil avsluttes automatisk etter én uke.

Pasientinformasjonen er åpen mandag–fred​ag klokken 07.30–21.00, lørdager klokken 10.00–19.00 og søndager klokken 11.00–19.00.

Digital parkeringstillatelse må betales med bankkort.

Ved behov for parkering lengre enn én uke, ber du avdelingen fylle ut en ny rekvisisjon. ​

Har du spørsmål eller ønsker å klager på parkeringen ved SUS, ta kontakt med Aimo Park. Det er de som dirigerer parkeringen på sykehuset. 

 

Praktisk informasjon

​God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Bruker du medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) ber vi om at du tar disse med deg på innleggelsesdagen. Vi tar vare på dine egne medisiner til du reiser hjem.
Faste tider for utdeling er kl. 08.00–09.00, kl. 12.30–13.00, kl. 16.30–17.00 og kl. 20.00–21.00. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Skal du ha intravenøs behandling med antibiotika, vil du få dette ved andre tidspunkt. For eksempel:

én gang per døgn: kl. 09.00
to ganger per døgn: kl. 09.00 og 21.00
tre ganger per døgn: kl. 05.00, 13.00 og 21.00
fire ganger per døgn: kl. 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00

I forbindelse med antibiotikabehandling påvirkes kroppens normalflora. Dette kan gi ulike bivirkninger som mage- og tarmplager og soppinfeksjoner. Slike plager kan forebygges ved inntak av Biola eller andre surmelksprodukter. Dette har vi tilgjengelig på kjøkkenet. Har du hatt allergiske reaksjoner forårsaket av antibiotika, eller skulle du få ubehag i form av kløe, utslett eller diare under behandlingen, er det viktig at du melder fra om dette til personalet.

​Måltidene serveres på pasientrommet.
Frokost serveres mellom kl. 08.00 og 09.30
Middag serveres mellom kl. 12.30 og 13.30
Varm suppe serveres mellom kl. 16.30 og 17.30
Kveldsmat serveres mellom kl. 20.00 og 21.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter. Pårørende kan benytte seg av SUS kantine eller Café Morgenrød og butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell.

​Det er noen forhåndsregler når du skal besøke en pasient på isolat:

  • Det du tar med inn på rommet kan du ikke ta med ut igjen. Vesker og lignende oppbevares på vaktrommet eller i slusen utenfor isolatet.
  • Du må ha på deg beskyttelsesutstyr når du skal inn på isolat. Hva du skal ha på får du informasjon om fra personalet i avdelingen.
  • Beskyttelsesutstyret skal beholdes på inntil du skal forlate pasientrommet. Gå aldri ut av rommet med dette på! Utstyret kastes i søppel i forgangen.
  • Håndhygiene skal alltid utføres når du forlater et isolat.
  • Du skal ikke spise eller drikke på isolatet eller bruke mobiltelefonen din.
  • Dersom du bruker beskyttelsesutstyret på riktig måte og er nøye med håndhygienen, skal det ikke være noe særlig risiko for å bli smittet.
  • Vi anbefaler at barn under 12 år i minst mulig grad besøker pasienter som er isolert, og at max 1–2 besøkende besøker pasienten samtidig.

Har du spørsmål, kontakt personalet.