Nyreseksjon sengepost 3B

3B er en medisinsk post med hovedvekt på nyresykdommer. I tillegg er det også pasienter med immunologiske sykdommer, diabetes og flere andre medisinske diagnoser.

Les mer om Nyreseksjon sengepost 3B

Nyreseksjon sengepost 3B

3B er også en post med en alternativ modell for praksisstudier i utdanning av sykepleiere. Det er et samarbeidsprosjekt mellom SUS og Institutt  for sykepleieutdanning ved Universitetet i Stavanger. Vi har åtte studenter som går full turnus sammen med sykepleierne i avdelingen. I tillegg har vi til enhver tid to lærlinger i helsefagarbeid.

Ansatte på avdelingen

Seksjonsoverlege Lasse Gøransson. Avdelingssykepleier Åsta Bue Tjelta. Øvrige sykepleiere, hjelpepleiere, overleger, assistentleger, renholdspersonale
og postvert. Avdelingens ansatte deles inn i to grupper og du vil bli knyttet til den ene av disse gruppene.

Rutiner i avdelingen

Vi starter dagen kl. 07.00, med rapport i cirka 30 minutter. Cirka kl. 07.30 går vi ut i avdelingen, og starter morgenstellet.

Måltider

Måltider serveres som buffet i dagligstuen. De pasienter som av helsemessige årsaker ikke kan komme til dagligstuen, får maten servert på rommet
Frokost serveres mellom kl. 08.15 og 09.00
Middag serveres mellom kl. 12.30 og 13.30
Kveldsmat med varmrett serveres kl. 17.00
Sen kveldsmat serveres kl. 20.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter. God håndhygiene er ekstra viktig når du er på sykehuset, både av hensyn til deg selv og dine medpasienter. Vær nøye med håndhygiene før du forsyner deg av buffeten. Vask hendene godt i 30–60 sekunder eller bruk desinfiserende håndsprit og gni hendene i 15 sekunder. Pårørende kan benytte seg SUS kantine eller Café Morgenrød og butikken Lyst i lobbyen i St. Svithun hotell.

Blodprøver og undersøkelser

Blodprøver blir tatt til faste tider: kl. 08.00, 12.00, kl. 16.00 og kl. 20.00. Skal du ta blodprøver er det viktig at du oppholder deg ved sengen til disse er tatt.
De fleste blodprøvesvar foreligger som oftest samme dag. De fleste undersøkelser blir foretatt i tiden mellom kl. 08.00 og 15.00 ukedager. Noen undersøkelser krever forberedelser som du vil få nærmere informasjon om. Tidspunktet for evt. undersøkelser kan være noe vanskelig å forutse, noe som ofte medfører en del venting.

Legevisitt

Hverdager er det legevisitt mellom kl. 09.30 og 11.00. Lørdag og søndag gjennomføres det bare legevisitt til nye pasienter.

Medisiner

Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Vi kan eventuelt deponere dine egne medisiner, men husk å få dem med når du reiser hjem. Faste tider for utdeling er: ca. 08.30, 12.30, 17.00, 20.30. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Hvis du skal ha intravenøs antibiotika, gis dette til faste tider. Du vil få beskjed om hvilke tidspunkt som er aktuelle for deg.

Visittid

Mandag til fredag: kl. 18.00–19.00, Lørdag og søndag: kl. 14.00–15.00

Av hensyn til medpasienter og planlagt aktiviteter i tilknytning til behandlingen, ber vi om at visittidene overholdes. Ved besøk utenom visittiden, kontakt personalet for nærmere avtale. Oppegående pasienter bes å ta sine besøkende med ut på dagligstuen.
Ved denne avdelingen har vi beklageligvis korridorpasienter til tider. Vi ønsker at de som er sykest skal få ligge på rom. Det kan innebære at du, hvis du er frisk nok, blir flyttet ut på gangen. Vi håper at du kan se på dette som et friskhetstegn.

Kontakt

Oppmøtested
Inngang 6, 3.etg østbygget.
Telefon
51518754
Dersom pasienter ikke har mobiltelefon, kan pårørende ringe posten på direktenummer 51 51 87 54. Vi ber om at pårørende som ønsker pasientopplysninger ringer mellom kl. 12.00 og 14.00.
Østbygget
Besøksadresse
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger(Google maps)

Kart

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 91505515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

https://helse-stavanger.no/avdelinger/pasientreiser/om-pasientreiser

Praktisk informasjon

Besøkstider

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Kart merket med parkeringsplasser

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Nyheter

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.