Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Alternativ og supplerende kommunikasjon for barn med funksjonsnedsettelser

Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) kan hjelpe barn som helt eller delvis mangler tale til å finne andre måter å kommunisere på.

En ASK utredning må være basert på en grunnutredning og vil forutsette videre oppfølging. ASK utredningen består av tre trinn:

  1. En grunnutredning som omfatter utredning av somatiske forhold, motorikk, kognisjon og miljøfaktorer.
  2. Vi vurderer hvilke kommunikasjonsformer som egner seg for barnet ut fra tilstand og diagnose. Det kan være manuelle tegn, grafiske symboler eller materielle tegn. Vi tilpasser betjeningsmuligheter, oppsett og kompleksitet. Dere får også råd om bruk av hjelpemidlene i barnets hverdag. 
  3. Barn språk og kommunikasjon er i kontinuerlig utvikling. Det vil derfor være behov for justeringer og videreutvikling av ASK‐ tiltakene, noe som forutsetter jevnlig oppfølging.
 

Før

For at rett hjelp, til rett tid skal kunne gis, er det viktig at dere som har ansvar for barnet vurderer behovet for bistand. (Jmf.Samarbeidsavtale om behandlingsforløp for habilitering, delavtale nr.2b,.)

Under

Barne- og ungdomshabilitering skal bistå kommunen i en habiliteringsprosess for barn og unge innen helse (ikke opplæring), ved «omfattende kommunikasjons- og språkvansker i målgruppen». (Jmf.Habilitering av barn og unge i Spesialisthelsetjenesten: Prioriteringsveileder: Veiledertabell, nov.2015)

Etter

Kontakt

Langflåtveien 5 Barne- og ungdomshabilitering (HABU)

Kontakt Barne- og ungdomshabilitering (HABU)

Oppmøtested

Langflåtveien 5, 4017 Stavanger 

Resepsjon i 2. etasje.

Åpningstider: mandag til fredag kl. 08.00–15.00.

Grått murbygg

Langflåtveien 5

Langflåtveien 5, 4017 Stavanger