Trang forhud, operasjon hos barn

Urologisk poliklinikk

1. Før

Faste

Etter klokken 24 før operasjonsdagen må barnet ikke innta fast føde, melkeprodukter eller snop. Barnet kan få morsmelk inntil fire timer før narkose. Inntil to timer før fremmøte kan barnet drikke klare væsker som vann, saft, brus og juice uten fruktkjøtt. Ingenting må inntas de to siste timene.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje på operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen.

2. Under

Inngrepet blir utført i narkose. Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen.

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden. I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon.

Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje. Dere kan reise hjem kort tid etter inngrepet.

3. Etter

Etter operasjonen vil det bli en del hevelse, og operasjonsområdet vil være rødt og ømt en tid etter. Det kan også bli svie når barnet later vannet de første dagene.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse. Barnet kan dusje etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente 3-4 dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret og etter hvert kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen kan barnet få Paracetamol etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege. Du kan og smøre Xylocain-gel på sårflatene for å dempe smertene. Dette får du kjøpt uten resept på apoteket.

Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden hos barnet forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må gjøres daglig i en tid fremover.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet. For skolebarn kan det være aktuelt med 2-3 uker fri fra gymnastikk.

Oppmøte

Er det noe du er i tvil om etter operasjonen kan du den første uken kontakte Urologisk poliklinikk på tlf 51 51 93 96. Utover dette kan du kontakte primærlege eller legevakt.

Dagkirurgisk enhet tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep innen urologi. Dagkirurgisk enhet befinner seg i Torgveien 21 i Hillevåg.

Urologisk poliklinikk
Postboks 8100, 4068 Stavanger

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Apotek

​Publikumsavdelingen til sykehusapoteket ligger sentralt i foajeen i sydbygget på sykehuset.
​​Bruk hovedinngangen (inngang 1) og ta til venstre ved resepsjonen, til venstre ved heisene, og rett fram. ​

Åpningstider og annen informasjon: https://sjukehusapoteka-vest.no/steder/sykehusapoteket-i-stavanger

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Kart merket med parkeringsplasser

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​