Trang forhud, operasjon hos barn

Urologisk poliklinikk

1. Før

Faste

Det er viktig at du følger instruksjonene om hvordan du må forberede deg når du skal opereres i narkose eller spinal-/epiduralbedøvelse. Dersom regler om faste og røyking ikke er fulgt, kan du risikere at behandlingen ikke kan gjennomføres.

Du skal ikke spise eller drikke melk i 6 timer før operasjonen. Du kan drikke litt vann, saft, juice uten fruktkjøtt, brus, te, svart kaffe inntil 2 timer før planlagt inngrep. Unngå røyk, snus, tyggegummi, sukkertøy i 2 timer før operasjonen. Ved spesielle inngrep kan det være andre rutiner som gjelder. Dette vil du bli orientert om på sykehuset før operasjonen.

​Smykker​

Ringer, klokker, piercing, kontaktlinser, sminke og neglelakk må fjernes før operasjonen. Briller, høreapparat og tannproteser kan du ha på deg/med deg. Mobiltelefon skal ikke følge med til operasjonsavdelingen.

​Medisiner​

Ta med deg alle medisiner som du benytter til vanlig til sykehuset (alternativt en liste over alle medisiner). Det er viktig at sykehuset vet hvilke medisiner du bruker, spesielt gjelder dette blodfortynnende medisiner (Albyl, Plavix, Efient, Brilique, Marevan, Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Persantin). Husk også å si ifra om du bruker naturmedisiner, for eksempel ginkgo, ginseng og hvitløk. Dersom du bruker inhalasjonsmedisiner for lungesykdom må disse tas med.

Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje på operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Les mer om faste og operasjoner hos barn

2. Under

Inngrepet blir utført i narkose. Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen.

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden. I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon.

Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje. Dere kan reise hjem kort tid etter inngrepet.

3. Etter

Etter operasjonen vil det bli en del hevelse, og operasjonsområdet vil være rødt og ømt en tid etter. Det kan også bli svie når barnet later vannet de første dagene.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse. Barnet kan dusje etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente 3-4 dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret og etter hvert kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen kan barnet få Paracetamol etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege. Du kan og smøre Xylocain-gel på sårflatene for å dempe smertene. Dette får du kjøpt uten resept på apoteket.

Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden hos barnet forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må gjøres daglig i en tid fremover.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet. For skolebarn kan det være aktuelt med 2-3 uker fri fra gymnastikk.

Urologisk poliklinikk
Oppmøte

Er det noe du er i tvil om etter operasjonen kan du den første uken kontakte Urologisk poliklinikk på tlf 51 51 93 96. Utover dette kan du kontakte primærlege eller legevakt.

Dagkirurgisk enhet tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep innen urologi. Dagkirurgisk enhet befinner seg i Torgveien 21 i Hillevåg.

Besøkstider
mandag - fredag 08.00-15.00
51519687
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Våland
Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger(Google maps)

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.