Trang forhud, operasjon hos voksne

Urologisk poliklinikk

1. Før

Faste

Du må faste seks timer før operasjonen. Da skal du ikke spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjonen. Ikke drikk melk.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Du bør derfor dusje før du kommer til operasjonen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Du kan ta medisinene dine som vanlig. Bruker du blodfortynnende medisin (Marevan) må du ikke ta dette de tre siste dagene før operasjon. Dersom du må bruke Marevan på grunn av hjerteklaffoperasjon eller blodpropp til lunge eller hjerne, må du ta kontakt med din fastlege.

2. Under

Inngrepet blir utført i narkose eller lokalbedøvelse. Du får eventuelt et avslappende medikament i tillegg. Operasjonen blir vanligvis gjort dagkirurgisk. Du kan da reise hjem kort tid etter inngrepet. Stingene forsvinner av seg selv etter en tid.

3. Etter

Etter at operasjonen er ferdig flyttes du til en oppvåkningsavdeling. Vanligvis kan du reise hjem kort tid etter at operasjonen er avsluttet. Du må regne med en del hevelse, og at operasjonsområdet blir rødt og ømt en tid etter operasjonen. Det kan også bli svie når du later vannet de første dagene. Etter operasjonen kan du bruke en salve  som virker bedøvende, bakteriedrepende og antiallergisk, og i tillegg demper hevelsen.

Intimstell

God hygiene med dusj er viktig for å unngå betennelse. Dersom du har bandasje kan denne skiftes ved behov de første dagene, og etter hvert fjernes. Ved sårhet kan du smøre på litt salve. Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må du gjøre daglig i en tid fremover.

Samleie

Du bør unngå samleie 3-4 uker etter operasjonen, til såret er godt grodd. Sårhet kan du eventuelt avhjelpe ved å bruke kondom.

Oppmøte

Er det noe du er i tvil om etter operasjonen kan du den første uken kontakte Urologisk poliklinikk på tlf 51 51 93 96. Etter dette kan du kontakte primærlege eller legevakt.

Dagkirurgisk enhet tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep innen urologi. Dagkirurgisk enhet befinner seg i Torgveien 21 i Hillevåg.

Urologisk poliklinikk
Postboks 8100, 4068 Stavanger

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Apotek

​Publikumsavdelingen til sykehusapoteket ligger sentralt i foajeen i sydbygget på sykehuset.
​​Bruk hovedinngangen (inngang 1) og ta til venstre ved resepsjonen, til venstre ved heisene, og rett fram. ​

Åpningstider og annen informasjon: https://sjukehusapoteka-vest.no/steder/sykehusapoteket-i-stavanger

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Kart merket med parkeringsplasser

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​