Trang forhud, operasjon hos voksne

Urologisk poliklinikk

1. Før

Faste

Det er viktig at du følger instruksjonene om hvordan du må forberede deg når du skal opereres i narkose eller spinal-/epiduralbedøvelse. Dersom regler om faste og røyking ikke er fulgt, kan du risikere at behandlingen ikke kan gjennomføres.

Du skal ikke spise eller drikke melk i 6 timer før operasjonen. Du kan drikke litt vann, saft, juice uten fruktkjøtt, brus, te, svart kaffe inntil 2 timer før planlagt inngrep. Unngå røyk, snus, tyggegummi, sukkertøy i 2 timer før operasjonen. Ved spesielle inngrep kan det være andre rutiner som gjelder. Dette vil du bli orientert om på sykehuset før operasjonen.

​Smykker​

Ringer, klokker, piercing, kontaktlinser, sminke og neglelakk må fjernes før operasjonen. Briller, høreapparat og tannproteser kan du ha på deg/med deg. Mobiltelefon skal ikke følge med til operasjonsavdelingen.

​Medisiner​

Ta med deg alle medisiner som du benytter til vanlig til sykehuset (alternativt en liste over alle medisiner). Det er viktig at sykehuset vet hvilke medisiner du bruker, spesielt gjelder dette blodfortynnende medisiner (Albyl, Plavix, Efient, Brilique, Marevan, Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Persantin). Husk også å si ifra om du bruker naturmedisiner, for eksempel ginkgo, ginseng og hvitløk. Dersom du bruker inhalasjonsmedisiner for lungesykdom må disse tas med.

Du kan ta medisinene dine som vanlig. Bruker du blodfortynnende medisin må du ta kontakt med behandlingsstedet eller din fastlege for veiledning.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Du bør derfor dusje før du kommer til operasjonen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

2. Under

Inngrepet blir utført i narkose eller lokalbedøvelse. Du får eventuelt et avslappende medikament i tillegg. Operasjonen blir vanligvis gjort dagkirurgisk. Du kan da reise hjem kort tid etter inngrepet. Stingene forsvinner av seg selv etter en tid.

3. Etter

Etter at operasjonen er ferdig flyttes du til en oppvåkningsavdeling. Vanligvis kan du reise hjem kort tid etter at operasjonen er avsluttet. Du må regne med en del hevelse, og at operasjonsområdet blir rødt og ømt en tid etter operasjonen. Det kan også bli svie når du later vannet de første dagene. Etter operasjonen kan du bruke en salve  som virker bedøvende, bakteriedrepende og antiallergisk, og i tillegg demper hevelsen.

Intimstell

God hygiene med dusj er viktig for å unngå betennelse. Dersom du har bandasje kan denne skiftes ved behov de første dagene, og etter hvert fjernes. Ved sårhet kan du smøre på litt salve. Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må du gjøre daglig i en tid fremover.

Samleie

Du bør unngå samleie 3-4 uker etter operasjonen, til såret er godt grodd. Sårhet kan du eventuelt avhjelpe ved å bruke kondom.

Urologisk poliklinikk
Oppmøte

Er det noe du er i tvil om etter operasjonen kan du den første uken kontakte Urologisk poliklinikk på tlf 51 51 93 96. Etter dette kan du kontakte primærlege eller legevakt.

Dagkirurgisk enhet tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep innen urologi. Dagkirurgisk enhet befinner seg i Torgveien 21 i Hillevåg.

Besøkstider
mandag - fredag 08.00-15.00
51519687
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Våland
Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger(Google maps)

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.