Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Trang forhud, overflødig forhud

Trang forhud er en relativt vanlig lidelse. Den kan være medfødt, eller av forskjellige årsaker oppstå i ung eller voksen alder. Det medfører sjelden problemer, krever vanligvis ikke behandling, og bedres ofte i løpet av puberteten. Trang forhud hos voksne blir behandlet dersom den gir plagsomme problemer eller symptomer.

Symtomer

Tilstanden innebærer at forhuden ikke kan trekkes tilbake over penishodet når penis er slapp, eller at forhuden strammer over penishodet i erigert tilstand. Dette kan medføre problemer med hygiene, smerter ved samleie, sprekkdannelse og betennelse i forhuden, og i sjeldne tilfeller vannlatingsbesvær.

Dette kan du gjøre selv

Har du trang forhud kan du prøve å smøre forhuden din inn med en krem som inneholder kortison, og så forsøke å tøye forhuden ved å trekke den tilbake, morgen og kveld i 6-8 uker.

Henvisning og vurdering

Fastlegen din kan henvise deg til urologisk poliklinikk. Etter at henvisningen er vurdert av spesialist i urologi, blir du innkalt til samtale og undersøkelse. Dersom det blir bestemt at du skal opereres, blir som regel de nødvendige opplysningene innhentet, og du får innkalling til operasjon.

Utredning

Dersom du ellers er frisk trengs det vanligvis ingen spesielle prøver eller undersøkelser før henvisningen.

Behandling

Behandlingen for trang forhud kan innebære spalting eller fjerning av deler eller hele forhuden. En slik operasjon gjøres vanligvis i i lokalbedøvelse hos voksne, eller i narkose hos barn. Selve operasjonen medfører vanligvis lite smerter.

 


 

Inngrepet gjøres stort sett dagkirurgisk ved dagkirurgisk avdeling i Hillevåg dersom det er voksne eller barn over tre år som skal opereres. Barn under tre år opereres ved dagkirurgisk avdeling eller ved sentral operasjon ved Stavanger Universitetssjukehus.

Oppfølging

Det er ingen spesiell oppfølging etter denne behandlingen.

Kontakt

Sydbygget Urologisk poliklinikk

Kontakt Urologisk poliklinikk

Oppmøtested

Poliklinikken ligger i U-etasje i sydbygget. Følg skiltene fra hovedinngangen.
Ta kontakt i ekspedisjonen ved urologisk poliklinikk når du kommer.

Besøkstider

  • I dag 08:00 - 15:00
  • Mandag 08:00 - 15:00
  • Tirsdag 08:00 - 15:00
  • Onsdag 08:00 - 15:00
  • Torsdag 08:00 - 15:00
  • Fredag 08:00 - 15:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Transport

​Hvis du har time ved denne poliklinikken, har du mulighet til å sjekke inn digitalt – enten via mobil eller på en av automatene i velkomstområdet på SUS.

Du får en SMS på dagen du har time, med beskjed om å registrere deg når du har ankommet sykehuset. Når du kommer til sykehuset, registrerer du deg på mobilen din, eller på automat i velkomstområdet. Da får du beskjed hvilken ventesone du skal gå til.

I ventesonen venter du til du får en ny SMS, som sier at behandleren din er klar til å ta imot deg. Du får beskjed om romnummer du skal gå til. Etter timen kan du dra rett hjem, og betale når du får en SMS med beskjed om at fakturaen er klar. Du kan betale med Vipps eller faktura.

Hvis du ikke ønsker å betale på mobil, kan du også betale med kort i automaten som står i velkomstområdet. Hvis sykehuset ikke mottar betaling fra deg, vil du motta en faktura.

Parkeringshus

Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende

Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

​Ladestasjon for el-bil

Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Dersom du trenger å endre timen din, ringer du poliklinikken for ny avtale. Du kan også endre time på helsenorge.no

Gi beskjed så tidlig som mulig. Pasienter som ikke møter til timen, vil bli belastet med egenandel.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Det er urologen som vurderer om pasienter trenger oppfølging på poliklinikken etter utskriving fra sjukehuset. Noen av pasientene som blir operert kommer tilbake til poliklinikken for kontroll, mens andre går til kontroll hos egen lege. En del pasienter med kronisk sjukdom går jevnlig til kontroll hos urolog på poliklinikken

​Etter at du har fått evt. diagnose vil urolog vurdere om du vil ha nytte av kirurgisk behandling. Dersom det blir planlagt operasjon kan det være nødvendig med supplerende undersøkelser på poliklinikken.