Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Undersøkelse

Urodynamisk undersøkelse

Urodynamisk undersøkelse er en undersøkelse hvor vi måler og registrerer trykket i urinblæren under fylling og tømming. Undersøkelsen tar vanligvis en time.

Undersøkelsen bli gjort av uroterapeut/sykepleier, og det blir laget en rapport over resultatene som vurderes av lege i ettertid.

Før

Det er viktig at du ikke har pågående urinveisinfeksjon når du gjør denne undersøkelsen. Du må derfor ta en urinprøve hos egen lege 14 dager før undersøkelsen og starte behandling dersom du har infeksjon.

Hvis du tar tabletter for vannlatingen, er det viktig at du slutter med disse fem dager før undersøkelsen.

Det er ønskelig at du møter med vannlatingstrang (dette gjelder ikke dersom du har innlagt kateter).

Under

Selve undersøkelsen foregår ved at et tynt kateter/plastrør føres gjennom urinrøret inn til blæren. Du får også satt inn et kateter i endetarmen. Urinblæren fylles så med vann, og de ulike forholdene i blæren registreres på en dataskjerm. Til slutt ber vi deg late vannet. Undersøkelsen er ikke smertefull, men kan av noen oppleves litt ubehagelig.

 

Etter

Det er ikke nødvendig med bedøvelse, og du kan kjøre bil etterpå. Du bør drikke litt ekstra etter undersøkelsen, men normalt er det ingen ettervirkninger av undersøkelsen.

Dersom du får svie ved vannlating utover neste dag, bør du levere en urinprøve ved ditt fastlegekontor. Det kan være tegn på urinveisinfeksjon.

Kontakt

Torgveien 21 Urologisk kirurgisk seksjon

Kontakt Urologisk kirurgisk seksjon

Oppmøtested

Sengepost 5D: Vestbygg, 5. etasje. Benytt inngang 5.

Urologisk poliklinikk: Sydbygget, U-etasjen. Benytt hovedinngangen.

Forløpskoordinator: Elin W. Hjelleseth og Anita Hatlelid

Murbygg med parkeringsplass. Foto.

Torgveien 21

Torgveien 21, 4016 Stavanger

Transport

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Urologisk seksjon ved SUS tilbyr rituell omskjæring av gutter. Inngrepet utføres i generell anestesi. Grunnet risiko for komplikasjoner til anestesi hos de yngste barna settes aldersgrense for å få utført inngrepet til minst tre år. Dette er i tråd med anbefaling fra Helse Vest og er OGSÅ praksis ved HUS. Erfaringsmessig er det imidlertid enda bedre om en utsetter inngrepet enda litt lenger, til de er fem - seks år gamle, både i forhold til anestesi, kirurgisk prosedyre og ikke minst barnets opplevelse. Urologisk seksjon vil derfor be fastlegene vente med å henvise gutter for rituell omskjæring til de er minimum tre, og aller helst til de er fem - seks år gamle. Henvisninger på guttebarn under 3 år vil bli returnert med tilsvarende begrunnelse hvor man samtidig ber om ny henvisning TIDLIGST 3 måneder før barnet fyller 3 år.

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​





​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Dersom du ønsker å snakke med noen om hvordan du best kan håndtere dine helseutfordringer, tilbyr våre veiledere mulighet for samtale på telefon. Vi er også tilgjengelige for pårørende og foresatte.​

Kostnader

Samtalen er gratis.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg ligger i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og ved hovedinngangen. Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.