Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling - SESAM

SESAM ble opprettet av Helse Vest i 2010 for å styrke samhandling, forskning og fagutvikling, nettverksbygging og undervisning innen fagfeltet eldremedisin. Eldremedisin omfatter fysiske, psykiske og sosiale forhold som kan oppstå i forbindelse med akutt sykdom, ved behandling av kroniske lidelser, rehabilitering og ved livets slutt.

Om SESAM

Eldremedisin omfatter fysiske, psykiske og sosiale forhold som kan oppstå i forbindelse med akutt sykdom, ved behandling av kroniske lidelser, rehabilitering og ved livets slutt. Samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjeneste er en forutsetning for utvikling av gode og sammenhengende helsetjenester til eldre. Kompetansesenteret har samhandling som et særskilt ansvarsområde. SESAM skal også være en kompetansebase for kommunehelsetjenesten.

SESAM skal bidra til å styrke forskning og fagutvikling innenfor fagfeltet eldremedisin. Kompetansesenteret skal  arbeide for å styrke samarbeidet om forskning og fagutvikling mellom helseforetakene, kommunene og andre sentrale samarbeidspartnere.
Kompetansesenteret har ansvar for å stimulere til og koordinere forskning og fagutvikling.

SESAM har fokus på nettverksbygging i regionen. Målet er å oppnå regional forankring ved at kompetanse- og fagutvikling skjer på tvers av helseforetaks- og nivågrensene. Kompetansesenteret har ansvar for å etablere og koordinere tverrfaglige regionale fagfora og nettverk.

Senteret skal delta i undervisning i grunnutdanning, videreutdanning og etterutdanning, og gi råd og faglig støtte for på den måten å bidra til å spre ny kunnskap i hele regionen.

• 12.04.2019
    SESAM gratulerer Veslemøy Guise med doktorgraden

4. mars 2019 forsvarte Veslemøy Guise avhandlingen “Simulation-based telecare training for home healthcare professionals: An action research study”

• 12.04.2019
    SESAM gratulerer Martha Therese Gjestsen med doktorgraden

2. april 2019 forsvarte Martha Therese Gjestsen avhandlingen "Informing an assistive living technology intervention to prevent hospitalisation for home-dwelling older persons"

• 04.04.2019
    Ingelin Testad er ny professor

Ingelin Testad, forsker og senterleder ved Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling, er blitt professor ved University of Exeter i England.

• 27.03.2019
    Disputas: Velferdsteknologi for eldre

Martha Therese Gjestsen disputerer tirsdag 2. april for ph.d.-graden ved Universitetet i Stavanger med avhandlingen: "Informing an assistive living technology intervention to prevent hospitalisation for home-dwelling older persons".