Helsenorge

Før du kommer til avtalen

Vi har tiltak for å begrense risikoen for smittespredning på sykehuset.

Før du møter til timen din på sykehuset, ber vi deg gå gjennom disse spørsmålene – og kontakter oss dersom noe av dette gjelder deg:

• Har du aktiv koronavirus-smitte (covid-19) eller venter du på prøvesvar?
  • Har du vært i nærkontakt med noen med påvist covid-19 de siste ti dagene?
  • Har du fått noen av disse symptomene i løpet av de siste ti dagene?
    • Feber
    • Hoste og/eller tungpust
    • Nedsatt lukte- og/eller smakssans
    • Sår hals

Dersom du svarer «ja» på ett eller flere av disse spørsmålene, må du ta kontakt med avdelingen/poliklinikken i forkant av timeavtalen.

Det kan være vi utsetter timen din dersom dette ikke får behandlingsmessige konsekvenser. Dersom timen må gjennomføres, tilrettelegger vi for dette.

Du kan enten ta kontakt med avdelingen du skal til på telefon, eller du kan sende en melding til avdelingen via helsenorge.no. Kontaktinformasjon finner du i innkallingsbrevet ditt ­som du har fått på papir eller på helsenorge.no.

Dersom dette ikke gjelder deg, trenger du ikke å kontakte oss i forkant.

Ledsager/partner

Du kan ha med frisk pårørende, ledsager eller partner under polikliniske konsultasjoner.

Det er fint om disse også svarer på de samme spørsmålene i listen over – og ikke møter på sykehuset dersom dette gjelder dem.

Her kan du lese mer om besøk på SUS
Her er også tiltakene som gjelder for gravide og partner
Vi gjør oppmerksom på at vi kan iverksette flere smitteverntiltak dersom det er økt smitterisiko i samfunnet.

Lurer du på hvor du skal møte opp?

Du finner oppmøtestedet ditt ved å logge inn på helsenorge.no eller se på innkallingsbrevet som du har fått i posten.

Telefonnumre og adresser til avdelingene på sykehuset finner du her på sus.no. Søk på avdelingen du skal til.

Se ellers kart og finn fram-tjenesten vår.​

Telefon-, videokonsultasjon og digitale kurs

Du trenger ikke å gå gjennom disse spørsmålene hvis du skal ha telefon- eller videokonsultasjon­ – eller skal delta på digitalt kurs.

Lurer du på noe rundt betaling, egenandel, frikort eller endring av tildelt timeavtale?

Dersom du ikke kan møte til timen din (av andre grunner enn de over for eksempel), ber vi deg ta kontakt med avdelingen så snart som mulig. Dette kan du enten gjøre via helsenorge.no eller på telefon. Nummeret til avdelingen finner du i innkallingsbrevet ditt. Brevet er enten sendt til deg på papir eller så finner du det digitalt inne på helsenorge.no.

Her finner du informasjon om rettighetene dine som gjelder egenandel og frikort

Information in English

We want you to attend your appointment as planned, but before you do, we kindly ask you to read through these questions:

• Have you been diagnosed with Covid-19 or are you awaiting test results?
  • Have you been in close contact with anyone with Covid-19 for the past ten days?
  • Do you have/have you had any of the following symptoms during the last ten days?
  • fever
  • cough/shortness of breath
  • loss of smell or taste
  • sore throat

If you answer YES to any of the questions then please contact the department in charge of your appointment. You will find contact information in your admission letter.

If you are unable to use this guide, please contact the hospital for guidance.