Før du kommer til avtalen

Vi har bedt deg fylle ut et kartleggingsskjema før du kommer til avtalen din hos oss. Dette gjør vi for å begrense risikoen for smittespredning på sykehuset.

I skjemaet får du spørsmål om symptomer, reise og annet som kan indikere covid-19-smitte. Dersom du svarer nei på alle spørsmålene, vil avtalen din gjennomføres som planlagt. Dersom du svarer ja på ett eller flere av spørsmålene, vil behandlende lege vurdere tiltak for å få gjennomført avtalen – eller utsette timen.  

Slik går du fram: 


Skjemaet må fylles ut før avtalen din. 

Du trenger ikke å svare på skjemaet hvis du skal ha telefon- eller videokonsultasjon - eller skal delta på digitalt kurs. 

For å kunne fylle ut skjemaet, krever det at du har en bruker på helsenorge.no og at du har gitt fullt samtykke. 

Dersom du fyller inn skjema på vegne av barn, eller en du har fullmakt for på helsenorge.no, må du huske å velge personen skjemaet gjelder for. Etter innlogging får du opp valgalternativene (hvem sine helseopplysninger vil du se). Du skal fylle ut skjema for den personen som har timeavtale. 

Dersom du ikke kommer inn på helsenorge, eller ikke får fylt ut skjemaet, vil avdelingen gjennomføre kartleggingen når du kommer til timen.  
NB! Dersom du er syk med for eksempel hoste, tung pust, feber eller forkjølelse, vært på reise utenfor Norge, eller vært i nærkontakt med personer med bekreftet smitte de siste ti dagene, ber vi deg ta direkte kontakt med avdelingen/poliklinikken før du kommer. 

Dersom det oppstår endringer i for eksempel symptomer osv. etter at du har fylt ut skjemaet, ber vi deg ta kontakt med avdelingen på telefon eller via helsenorge.no.  

Når du kommer til timen: 

Dersom du ikke har fylt ut skjema i forkant av avtalen din, vil du bli stilt kontrollspørsmålene når du kommer. 

Av smittehensyn ber vi om at du møter rett før avtalen din (cirka 5-10 min før). Til vanlig setter vi på at du er ute i god tid, men nå må vi unngå at flere oppholder seg i samme område samtidig. Du vil derfor ikke få adgang til sykehuset før kort tid før avtalen. 

Ledsager 
Dersom det er nødvendig, kan du ha med ledsager til undersøkelse/kontroller. Ledsager vil bli stilt de samme kontrollspørsmålene. Ledsager må være frisk, følge smittevernrutiner og vil bli registrert i avdelingens/poliklinikkens protokoll. Dette gjør vi for å ha oversikt dersom det blir behov for smittesporing. 
Fant du det du lette etter?