Før du kommer til avtalen

Vi har bedt deg fylle ut en sjekkliste før du kommer til avtalen din hos oss. Dette gjør vi for å begrense risikoen for smittespredning på sykehuset.

Før du kommer til sykehuset

1. Fyll ut sjekklisten her før du kommer til avtalen din. (lenke til helsenorge.no).

I sjekklisten får du spørsmål om symptomer - som hoste, feber og lignende, reise og annet som kan indikere covid-19-smitte. Basert på svarene vil du få veiledning om videre prosess - om timen skal gjennomføres som planlagt, eller om du må ta kontakt med sykehuset.

OBS!
    Sjekklisten inneholder ikke spørsmål om områder med mutert virus i Norge. De oppdaterte områdene må du sjekke (se punkt 2) - i tillegg til å svare på denne sjekklisten.

Ta kontakt med avdelingen på telefon eller send en melding via helsenorge.no om du merker endringer i symptomer eller andre ting tett opp til avtalen.

Du trenger ikke å svare på sjekklisten hvis du skal ha telefon- eller videokonsultasjon - eller skal delta på digitalt kurs.

For å kunne fylle ut sjekklisten, krever det at du har en bruker på helsenorge.no og at du har gitt fullt samtykke.

Dersom du fyller inn sjekklisten på vegne av barn, eller en du har fullmakt for på helsenorge.no, må du huske å velge personen sjekklisten gjelder for. Etter innlogging får du opp valgalternativene (hvem sine helseopplysninger vil du se). Du skal fylle ut sjekklisten for den personen som har timeavtale.

Hvis du ikke kommer inn på helsenorge, eller ikke får fylt ut sjekklisten, vil avdelingen også gjøre en kartlegging når du kommer til timen. Ta kontakt med avdelingen hvis du er usikker eller opplever symptomer, vært nærkontakt eller på reise.

2. Sjekk at du ikke har vært i områder i Norge med utbrudd av mutert virus de siste ti dagene. Se hvilke områder det gjelder her.

Når du kommer til timen

• Du vil bli stilt de samme kontrollspørsmålene når du kommer.
  • Av smittehensyn ber vi om at du møter rett før avtalen din, det vil si cirka fem til ti minutter før. Til vanlig setter vi pris på at du er ute i god tid, men nå må vi unngå at flere oppholder seg i samme område samtidig. Du vil derfor ikke få adgang til sykehuset før kort tid før avtalen.
  • Bruk munnbind om det ikke er mulig å holde én meters avstand.

Ledsager/partner

• Du kan ha med ledsager til undersøkelse eller kontroller, så lenge det er nødvendig. Her er tiltakene som gjelder for gravide og partner.
  • Ledsager skal svare på de samme kontrollspørsmålene i sjekklisten. Ledsager vil også bli spurt ved ankomst.
  • Ledsager må være frisk, følge smittevernrutiner, ikke ha reist i utlandet eller i utvalgte områder i Norge.
  • Ledsageren vil bli registrert i avdelingens eller poliklinikkens protokoll. Dette gjør vi for å ha oversikt dersom det blir behov for smittesporing.

Lurer du på hvor du skal møte opp?

Du finner oppmøtestedet ditt ved å logge inn på helsenorge.no eller se på innkallingsbrevet som du har fått i posten.

Telefonnumre og adresser til avdelingene på sykehuset finner du her på sus.no. Søk på avdelingen du skal til.

Se ellers kart og finn fram-tjenesten vår.