Nevrosykepleier og leder Vilde på slagposten
Vilde er assisterende avdelingssykepleier på 6E og spesialist i nevrosykepleie. Hun er opprinnelig fra Østlandet, men kjærligheten førte henne til Stavanger. Hun brenner hun for faget sitt, gode kolleger – og for å gjøre slagposten til en enda bedre plass for både pasienter og ansatte.

Jeg hadde egentlig tenkt å bli lege, siden jeg alltid har interessert med for anatomi og sykdom. Men da jeg skulle søke medisin, ble jeg selv innlagt på sykehus.
Jeg så hvordan sykepleieren videreformidlet alle beskjeder fra legen og hvordan det var hun som stod ved senga mi. Hun stilte spørsmål jeg ikke visste jeg burde stille, og ble min støtteperson i sykdommen min – akkurat slik jeg hadde drømt om å være for andre. Da søkte jeg heller sykepleie, og det viste seg å være rett valg.

Etter to år som sykepleier ved slagposten på SUS hadde jeg lyst til å lære mer. Samtidig ville jeg ikke ta en videreutdanning som betydde at jeg måtte bytte avdeling – jeg ELSKER slagposten! Både pasientgruppen og verdens beste kolleger.
Nevrosykepleie ble løsningen, og etter videreutdanningen har det blitt enda gøyere å jobbe med slagpasienter. Jeg kan mye mer og føler meg veldig trygg i jobben min.

Jeg tullet med å bli leder etter et halvt år som sykepleier, og da lederen min sa at det ikke var en dum tanke, klarte jeg ikke å legge det fra meg.
Jeg tok et fag i økonomi på BI som en del av en master i ledelse. Da det åpnet seg en stilling som assisterende avdelingssykepleier på slagposten, søkte jeg. Nå får jeg kombinere ledelse og fagutvikling – en perfekt kombinasjon for meg, som også er opptatt av å heve kunnskapsnivået til kollegaene mine.

SUS har støttet meg hele veien. De betalte videreutdanningen min i nevrosykepleie, dekket utgifter i forbindelse med dette, og jeg ble oppmuntret av lederen min til å søke på studiet. SUS oppfordrer oss også til å gå på kurs og fagdager, både internt og eksternt, så jeg føler at jeg hele tiden lærer noe nytt.
Hvis du er sykepleierstudent, har jeg tre råd til deg:
- Bli venn med den som får gode karakterer – du lærer mye OG får et press på å bli like god.
- Ta ansvar for egen praksis – du er der for å lære, og som nyutdannet blir du kastet rett ut i det. Bruk hverandre når dere går i tospann og gi hverandre tilbakemeldinger som gjør dere bedre.
- Gjør det enkelt for deg selv når du skriver bachelor. Ikke skriv om noe kjempespesielt som det ikke finnes forskning om. Da vil du bruke veldig mye av tiden din på å lete etter artikler som kanskje ikke gir deg svar på det du ønsket.
