Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Eldar Søreide er ansatt som ny fagdirektør

Eldar Søreide blir Helse Stavangers nye fagdirektør. Søreide overtar etter Sverre Uhlving, som blir pensjonist i løpet av vinteren - og vil bruke tiden framover sammen med Uhlving for å få oversikt og innsyn i de oppgavene og ansvaret som nå blir hans.

Gottfred Tunge. Foto: Svein Lunde, SUS.
Publisert 05.01.2017
Sist oppdatert 21.02.2017

– Jeg er svært glad for at Eldar Søreide har takket ja til stillingen som ny fagdirektør, sier administrerende direktør Inger Cathrine Bryne.

Fagdirektør Eldar Søreide. Foto.

​Eldar Søreide, som nå er seksjonsoverlege og professor II både ved Universitetet i Stavanger og Bergen, begynte på SUS i 1990. Han har hatt en rekke ulike arbeidsoppgaver innen medisinske fag, særlig knyttet til akuttmedisin, intensiv og anestesi. Innen disse områdene har Søreide alltid vært opptatt av å være nær pasienten. Han har jobbet mye med å utvikle og utvide behandling som er til beste for pasientene - konkret i hverdagen som lege, men også innenfor forskningen.

– Jeg gleder meg over å jobbe i et sykehus som leverer kvalitet, har en kompetent stab og en faglig stolthet. Det er et solid utgangspunkt for den videre utviklingen, sier Eldar Søreide.

Eldar Søreide

  • Seksjonsoverlege ved anestesiavdelingen, Stavanger universitetssjukehus (SUS) og professor II - både ved Universitetet i Stavanger og Bergen.
  • Utdannet lege i Tyskland og Oslo.
  • Bred erfaring fra andre steder også - som Molde sjukehus, Ullevål universitetssykehus, Norsk Luftambulanse, SAFER og Forsvaret.
  • Har gitt ut rundt 200 vitenskapelige publikasjoner.
  • Vært doktorgradsveileder i 13 år.
  • Holdt mer enn 80 foredrag internasjonalt og utallige regionalt og nasjonalt.
  • Fått diverse utmerkelser - Greater Stavanger kåret ham for eksempel til årets Stavanger-ambassadør i 2010.