HELSENORGE

SUS blant de beste på heltid for helsefagarbeidere

Stavanger universitetssjukehus jobber aktivt for at flere helsefagarbeidere skal jobbe 100 prosent. 

Fire personer med en diplom.

Sammen for heltid: Personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen (t.v), Administrerende direktør i Helse Stavanger Helle K. Schøyen, nestleder i Delta Marit Solheim og foretakstillitsvalgt for Delta Cesilie Angelica Bjørge. Foto: Per Tandberg

Fredag 1. september delte nestleder i Delta, Marit Solheim, ut ros og diplom i anledning Deltas heltidsturnebesøk ved Stavanger universitetssykehus. 

– Jeg ser på dette både som en anerkjennelse for arbeidet vi har gjort på dette viktig område, og som en stimulans til å gjøre enda mer, sier administrerende direktør på SUS, Helle Schøyen.

Bra for alle parter

I 2022 var 44 prosent av helsefagarbeiderstillingene som helseforetaket lyste ut heltidsstillinger. Det gir SUS en plass i toppen blant helseforetakene. 

– Heltidsstillinger gir både bedre pasientsikkerhet og det gir de ansatte en lønn til å leve av. Så dette er bra for alle parter, sa Schøyen. 

Personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen var også fornøyd. 

– Det er veldig kjekt å få denne prisen. Og at vi får den for det vi gjorde i 2022 føles jo enda bedre når vi selv vet at det er først nå i 2023 at vi har satt skikkelig i gang. For vi ønsker flest mulig helsefagarbeiderne opp i 100 prosent, sier hun.

Deltas nestleder, Marit Solheim, roste Helse Stavanger for det arbeidet helseforetaket og sa at de ligger helt i toppen i Norge. Samtidig kom hun med en klar oppfordring. 

- Målet må jo være at dere er enda bedre når vi kommer igjen neste gang, sa hun.