Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Sengepost 4G

4G er en medisinsk post som behandler pasienter med lungesykdommer. De mest vanlige diagnosene er lungekreft, KOLS, astma, tuberkulose, alvorlig lungebetennelse, interstitiell lungesykdom og pasienter med respirasjonssvikt. Vi gir behandling til pasienter som trenger non-invasiv ventilasjonsstøtte (NIV) og hjemmerespirator behandling. Våre ansatte skal ha høy faglig kompetanse og vi forsøker derfor å legge til rette for videreutdanning i kreftsykepleie og lungesykepleie.

Ansatte

Seksjonsoverlege Safaa Saleh
Avdelingssykepleier Charlotte Maurstad Atkins  

Øvrige personale er sykepleiere, hjelpepleiere, helsefagarbeidere, overleger, assistentleger, turnusleger, renholdspersonale, postvert og postsekretær.

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Sydbygg, 4. etasje. Benytt hovedinngangen og første heis.

Sydbygget

Gerd Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Du kan bestille taxi fra automat ved hotellresepsjonen på sykehuset. Sykehushotellets resepsjon er bemannet hele døgnet.

Informasjonsdesken ved hovedinngangen kan også hjelpe med å bestille taxi frem til kl. 21.00 på hverdager og kl. 19.00 i helger og på helligdager.

Når informasjonsdesken er stengt, kan vakt og sikring (vekter) hjelpe med å bestille taxi ved behov.

Praktisk informasjon

Blodprøver tas fra kl. 7.30 og fortløpende utover dagen. 

Hverdager er det legevisitt mellom kl. 10.00–12.00.

Lørdag og søndag gjennomføres det bare legevisitt til nye pasienter og til pasienter med spesielle problemstillinger.

Vi oppfordrer deg til å spørre om ting du lurer på. Dersom du ønsker det, kan pårørende delta på utskrivningssamtalen.

Mandag til fredag: kl. 17.00–19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00–15.00

Av hensyn til medpasienter og planlagt aktiviteter i tilknytning til behandlingen, ber vi om at visittidene overholdes. Ved besøk utenom visittiden, kontakt personalet for nærmere avtale. Oppegående pasienter bes ta med sine besøkende til dagligstuen.
Dersom pasienter ikke har mobiltelefon, kan pårørende ringe sengeposten.

​Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Bruker du medisiner som betales av helseforetaket (h-reseptlegemidler) ber vi om at du tar disse med deg på innleggelsesdagen. Vi tar vare på dine egne medisiner til du reiser hjem.
Faste tider for utdeling er: kl. 08.00–09.00, kl. 12.30–13.00, kl. 16.30–17.00 og kl. 20.00–21.00. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Skal du ha intravenøs behandling med antibiotika, vil du få dette ved andre tidspunkt. For eksempel:
En gang per døgn: kl. 09.00
To ganger per døgn: kl. 09.00 og 21.00
Tre ganger per døgn: kl. 05.00, 13.00 og 21.00
Fire ganger per døgn: kl. 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00

I forbindelse med antibiotikabehandling påvirkes kroppens normalflora. Dette kan gi ulike bivirkninger som mage- og tarmplager og soppinfeksjoner. Slike plager kan forebygges ved inntak av Biola eller andre surmelksprodukter. Dette har vi tilgjengelig på kjøkkenet. Har du hatt allergiske reaksjoner forårsaket av antibiotika, eller skulle du få ubehag i form av kløe, utslett eller diare under behandlingen, er det viktig at du melder fra om dette til personalet.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.