Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP) Madla

Vi har ansvar for utredning og behandling av barn og unge i alderen 0-17 år som har psykiske vansker som krever spesialiserte tjenester. Dette kan for eksempel være depresjon, angst, traumer/PTSD, utviklingsforstyrrelser som autisme eller Asperger syndrom, ADHD eller psykose. Vi arbeider tverrfaglig og har et tett samarbeid med skoler, barnehager og kommunene.

Vi er en del av spesialisthelsetjenesten, og vi utreder og behandler barn og unge under 18 år som har psykiske vansker. Felles for barn/ungdom som kommer til oss er at de opplever følelsesmessige problemer, atferdsvansker eller utviklingsforstyrrelser som gjør det vanskelig å fungere i hverdagen og hvor kommunale tjenester eller annet ikke er tilstrekkelig.

Dette kan vise seg i tristhet, angst, uro, konsentrasjonsvansker, sinne, ettervirkninger etter ubehagelige hendelser, selvskading, vansker i forhold til kropp og mat, forstyrret søvn eller rusproblemer.

Et tilbud fra BUP krever henvisning fra fastlege, evt andre leger (sykehus- eller helsestasjonslege), psykologer og leder av barneverntjenesten. For ungdom under 16 år må foreldrene eller foresatte samtykke til utredning/behandling. Ta kontakt med lege, helsesøster, barnevern, kommunens helseteam/avd psykisk helse for barn og unge, eller psykolog dersom du ønsker å drøfte en eventuell henvisning til BUP. Ved behov for øyeblikkelig hjelp, kontakt legevakten.

Når vi mottar en henvisning vurderer vi om barnet har rett til prioritert helsehjelp eller annen helsehjelp. Innen 10 arbeidsdager foretar BUP en vurdering av henvisningen, deretter sender vi et skriftlig svar.

Ventetiden for prioritert helsehjelp er inntil tre måneder. For annen helsehjelp kan ventetiden være lengre. BUP kan avslå søknaden. Alle som blir avvist, eller ikke er fornøyd med behandlingen, har klagerett.

For oss er foreldre/foresatte viktige samarbeidspartnere. De kjenner barna sine best og kan beskrive barnets vansker og ressurser. Vi kan gi foreldrene råd og veiledning. Noen barn har behov for hjelp fra flere instanser. BUP samarbeider blant annet med fastleger, helsestasjon, barnevernstjenesten, psykisk helsetjeneste i kommunen og PPT.

Tilbud ved BUP er frivillig og gratis. Vi som jobber på BUP har taushetsplikt. Ungdom som har fylt 16 år har selvstendige pasientrettigheter og må gi samtykke til at BUP tar kontakt med foreldrene. Unntak for denne regelen er dersom BUP vurderer at det er vesentlig fare for ungdommens liv og helse.

Staben på BUP består barne- og ungdomspsykiatere og psykologspesialister, leger og psykologer i spesialisering, spesialpedagog, psykiatrisk sykepleier, sosionom, vernepleier og merkantilt personell. Yrkesgruppene arbeider ofte sammen i team. Poliklinikken samarbeider med avdelingens spesialpoliklinikk og innleggelsespostene ved behov, samt tjenestene for unge voksne, som alle er lokalisert i Stavanger.

Pasienter som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til individuell plan (IP). Planen skal tydeliggjøre et forpliktende samarbeid mellom brukeren, koordinator og de instanser brukeren mottar tjenester fra.

Vi dekker kommunene Strand og Forsand og Hjelmeland og noen bydeler i Stavanger, og vi har retningslinjer for samarbeid med alle disse kommunene. Disse vurderes og justeres årlig. 

Akuttambulant ungdomsteam (AAUT) tilbyr rask og intensiv behandling til ungdom (12–18 år) i akutte, alvorlige psykiske kriser. Telefonen deres (90 65 98 10) er betjent hverdager mellom 08.00 og 15.00.

Ved akutt behov andre tider på døgnet må lokal legevakt kontaktes. Legevakt samarbeider med BUPA sitt vaktlag, som formidler kontakt til sengepost, poliklinikker og akuttambulant team (AAUT)

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Kontakt avdelingen via helsenorge.no

Slik finner du fram

Oppmøtested

2. etasje i BUPA-bygget på Våland.

BUPA-bygget Stavanger

Gerd-Ragna Block Thorsens gate 25, 4011 Stavanger

Parkeringshuset på Våland har 313 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus (SUS) og til St. Svithun hotell.

Fra parkeringshuset kan du ta heisen rett opp i sykehusets hovedinngang. 

For å komme til parkeringshuset, følger du skiltene fra Fylkeslege Ebbells gate. Parkeringshuset er godt belyst og videoovervåket.

Høyden for bil i parkeringshuset er 2.1 meter.

Bilens skilt blir automatisk lest av på kamera ved inn- og utkjøring. Du trenger ikke å trekke parkeringsbillett. 

For parkering på uteområder, husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Du har fire alternativer for å betale for parkeringen:

  1. Last ned Aimo-appen eller EasyPark-appen og registrer deg. Parkeringen din belastes automatisk ved utkjøringen.
  2. Betal ved avreise. Tast inn bilens registreringsnummer på automat.
  3. Betal innen 48 timer.
  4. Faktura i posten. OBS! Du får et fakturagebyr i tillegg.

Se mer informasjon om betalingsalternativene hos Aimo park.

Du trenger ikke legge parkeringsbillett i ruta.

EasyPark-koden er 4747 ved akuttmottaket og 9860 på øvrige automater.

Ønsker du kvittering, eller forlater du parkeringsanlegget før valgt antatt makstid, bruker du samme kort i automaten på nytt. Du vil da få en kvittering på betalt beløp.

Besøkende kan bruke parkeringshuset for medarbeidere på Våland til MC-parkering. Dette parkeringshuset har merkede plasser for MC. Det er også oppmerkede MC-plasser ved BUPA (inngang L på kartet). 

MC-parkering på plasser som er merket parkering for MC er vederlagsfritt. Ved parkering på ordinær parkeringsplass, er parkeringsavgiften som for bil. 

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen på Våland (maks 15 minutter). ​

Det finnes HC-plasser ved alle besøksinngangene på Våland. 

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede. Disse har en tidsbegrensning på fire timer. 

Det finnes også tolv parkeringsplasser reservert bevegelseshemmede i parkeringshuset for besøkende. Disse plassene er avgiftsbelagt som annen parkering på sykehusområdet.

Her er kart som viser alle parkeringsplassene reservert for bevegelseshemmede

Besøkende til Våland med el-bil parkerer i parkeringshuset for besøkende, og betaler​ som ordinær parkering. I parkeringshuset er ​det ladestasjoner for el-bil. Det er fire ladekontakter, alle er plassert i U2. Det koster 10 kroner per time for lading.

Hvis du skal oppholde deg på sykehuset i over tre dager, kan du som pasient eller pårørende kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Du må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene. Deretter vil du kunne kjøpe en digital parkeringstillatelse til redusert pris.

Parkeringstillatelse (ukesparkering) i parkeringshuset koster 350 kroner per uke. NB! Gjelder kun i parkeringshuset (ikke utendørsparkering). 

Slik får du kjøpt parkeringstillatelsen

Ta kontakt med avdelingen din for å få rekvisisjon for parkeringstillatelse. Avdelingen vurderer om du har behov for langtidsparkering.

Ta med rekvisisjonen til pasientinformasjonen i foajeen ved hovedinngangen. Der blir bilens registreringsnummer registrert i Aimo park sitt parkeringssystem. Du har da digital parkeringstillatelse. Denne vil avsluttes automatisk etter én uke.

Pasientinformasjonen er åpen mandag–fred​ag klokken 07.30–21.00, lørdager klokken 10.00–19.00 og søndager klokken 11.00–19.00.

Digital parkeringstillatelse må betales med bankkort.

Ved behov for parkering lengre enn én uke, ber du avdelingen fylle ut en ny rekvisisjon. ​

Har du spørsmål eller ønsker å klager på parkeringen ved SUS, ta kontakt med Aimo Park. Det er de som dirigerer parkeringen på sykehuset. 

 

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Barn og unges helsetjeneste

Et kart over tjenestene for barn og unge med psykiske helseplager
Les mer
4 personer i bakgrunnen, jente i forgrunnen