Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon

Velg å leve

Akutt selvmordsfare? Ring 113

Mange sliter i perioder av livet sitt. Noen så tungt at de vurderer å ta sitt eget liv. De fleste kommer seg gjennom krisene ved hjelp av venner, familie, fastlege eller offentlig hjelp. Men ikke alle. Noen orker ikke engang å snakke om det, eller vet ikke hvem de skal snakke med. De føler seg som en belastning for andre.

Hva med å ringe oss? Anonymt om du vil. Vi har lang erfaring med å lytte til folk som sliter og er i en alvorlig krise.   
Lene Marlin sa: "Hold ut – det er verd det!" Mange som har vært i det dypeste mørke, og som fikk hjelp i en kritisk situasjon, sier det samme.

Ring oss - TIPS 51 51 59 59. Velg å leve! 

  

Snakk med fagfolk hvis du er i en vanskelig situasjon. Du kan også kontakte ditt lokale distriktspsykiatriske senter (DPS) eller nærmeste legevakt.​

TIPS: 51 51 59 59
Hverdager 08.00 – 15.00

Kirkens SOS: 22 40 00 40
– Vi er der alltid!

Ambulant akutteam (AAT) ved Stavanger universitetssjukehus: 916 51 005 

AAT tilbyr hjelp til mennesker i en vanskelig situasjon eller akutt krise. Ved behov tilbys samtale innen 24 timer. 

Du kan ringe på hverdager mellom klokka 9 og 21, og lørdager og søndager mellom klokka 12 og 19. På bevegelige helligdager er det stengt.

Les mer om ambulant akutteam.

Helse Fonna

Haugaland/Karmøy DPS:
907 61 525
Hverdager 08.00-15.00

Haugaland DPS 
Karmøy DPS


Informasjon om Samhandlingsprosjektet Selvmordsforebygging i Rogaland

Selvmordsforebygging hos fastlegen


Filmen LEVE

Filmen LEVE er laget for å fremme åpenhet rundt selvmord og selvmordstanker. Filmen er laget i samarbeid mellom Røde Kors Ungdom, Røde Kors, Stiftelsen Olafs Minnefond og Unge LEVE. Filmen viser fire unge personer som snakker om sine opplevelser med selvmordstanker og om sine egne selvmordsforsøk. Bildet er hentet fra filmen.
Se hele filmen (youtube)
En person i en park

Å vende tilbake

Halvparten av oss vil slite psykisk i løpet av livet. Menn gjemmer seg fra statistikkene, og snakker lite om hvordan de har det – Filmen «Å vende tilbake» vil gjøre noe med dette. Mental Helse og Mental Helse Ungdom har samarbeidet om å lage denne filmen. Foto: Filmbros
Se hele filmen (youtube.com)
En mann med skjegg og briller

Ressurser

En viktig del av vårt arbeid er informasjonsvirksomhet og kompetanseheving. Vi arrangerer regelmessig fagdager, kurs og seminarer der hovedtema er selvmordsforebygging.

 

Litteratur om selvskading og selvmord
Husk at bibliotekene har god litteratur om emnet. Ved Stavanger universitessjukehus finner du et godt utvalg. Bibliotekarene kan hjelpe å finne vitenskapelige artikler.

Hovedbiblioteket ved Stavanger universitetssjukehus:
Åpent mellom kl. 07.30 og 15.00
Når biblioteket ikke er åpent: Ansatte kan bruke kortleser ved døren for å få tilgang. Bøker kan leveres i bokkassen utenfor inngangsdøren.

Avdelingsbiblioteket ved Psykiatrisk divisjon:

Åpent mellom kl. 08.00 og 15.00. Ingen tilgang utenom åpningstid.

Bibliotekene er vanligvis betjente i åpningstiden, men det hender vi er ute på avdelinger, holder kurs, er i møter og lignende. Ring på forhånd hvis du vil være sikker på at det er noen som kan hjelpe deg når du kommer.

For kurs eller annen informasjon om selvmordsforebygging, kan du kontakte konsulent Marit H. Marvik på telefon 932 47 719 / 51 51 57 33 eller mhem@sus.no.

Du kan og kontakte prosjektkoordinator Marie Bø på telefon 911 16 489

Sist oppdatert 28.12.2023