Familiepoliklinikken/TIPS

Siden 1994 har vi i familiepoliklinikken gitt tilbud til familier eller par, der et av medlemmene har en førstegangs psykoseproblematikk.

Les mer om Familiepoliklinikken/TIPS

Familiepoliklinikken/TIPS

Familiepoliklinikken logo. Bilde.
Metoden vi jobber etter kalles gjerne kunnskapsbasert familiebehandling. Innholdet er å undervise om psykose – hva det er, hvordan det påvirker pasienten og hva dere kan gjøre for å forhindre eventuelle tilbakefall. På den måten forstår familien hva som skjer og blir en viktig støttespiller i behandlingen. Du lærer også hvordan du skal få utbytte av de behandlingstilbudene som finnes. Dette er viktig både når familien bor sammen og når pasienten bor i egen bolig.

Kunnskapsbaserte behandlingsmetoder er utviklet for å hjelpe pasient og familie til en best mulig mestring av tilværelsen i kjølvannet av en psykose.

Vi har utvidet tilbudet til også å gjelde bipolar lidelse, affektiv lidelse med psykose og rus med psykisk lidelse.

Vi i familiepoliklinikken jobber etter et lavterskeltilbud. Det vil si at hvem som helst kan kontakte oss, for eksempel behandler til pasienten, pasienten selv eller pårørende.

Kontakt familiepoliklinikken

Åse Sviland      

Tlf: 51515654      
Mobil: 91356706 

Epost: ase.karin.sviland@sus.no 

  

Anvor Lothe

Tlf: 51515231
Mobil: 95494052

Epost: anvor.lothe@sus.no

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
E-bygget, inngang D.
Telefon
91 35 67 06 | 95 49 40 52
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Jan Johnsens gate 12
Besøksadresse
Jan Johnsens gate 12(Kart)
4011 Stavanger

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Kart

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Koronavirus: Timeavtale eller på besøk hos oss?

Vi har besøkskontroll på sykehuset. Dette gjør vi for å redusere risikoen for smitte blant pasienter og helsepersonell.

Les mer om hvordan du går frem hvis du har timeavtale eller skal på besøk hos oss.

Enkeltfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/enkeltfamiliegruppe-med-undervisnings-og-samtaletilbudEnkeltfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudEFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbud
Familiefokusert behandling med undervisnings- og samtaletilbudhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/familiefokusert-behandling-med-undervisnings-og-samtaletilbudFamiliefokusert behandling med undervisnings- og samtaletilbudFFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbud
Flerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/flerfamiliegruppe-med-undervisnings-og-samtaletilbudFlerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFFlerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFlerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFlerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFlerfamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbud
Pargruppe med undervisnings- og samtaletilbudhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/pargruppe-med-undervisnings-og-samtaletilbudPargruppe med undervisnings- og samtaletilbudPFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbudFamiliegruppe med undervisnings- og samtaletilbud

Fant du det du lette etter?