Dalane DPS gruppepoliklinikk

Gruppepoliklinikken er en del av Dalane DPS`s poliklinikk og tilbyr kurs i Mindfulness Based Coping (MBC).

Les mer om Dalane DPS gruppepoliklinikk

Dalane DPS gruppepoliklinikk

Kurset består av 30 møter og konseptet har utspring i kognitiv teori/terapi og gir deltagerne ferdigheter innen mindfulness, stressmestring, affektregulering og relasjonshåndtering.

Kurset kom i bokform i 2008 og er skrevet av Kjersti Tharaldsen (MBC-ansvarlig) og Henk Otten (avdelingsoverlege/psykiater)ved Dalane DPS. Det foreligger også forskning på MBC, utført ved Dalane DPS.

Mindfulness Based Coping (MBC) - et kurstilbud ved Dalane DPS (PDF)

Kontakt

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​

Arrangementer

  • Mindfulness-Based Coping

    MBC er et undervisningskurs i regi av gruppepoliklinikken ved Dalane distriktpsykiatriske senter.