Stavanger DPS

Vi utreder, behandler og rehabiliterer voksne mennesker innen psykisk helsevern, og er ett av fire DPS i Helse Stavanger HF.

 
Brukerrådet

Stavanger DPS

Brukerrådet i Stavanger DPS søker å bidra til gjensidig tillit og forståelse mellom brukere og ansatte. Rådet er et formalisert og rådgivende organ for ledelsen i Stavanger DPS. Brukerrepresentantene er ressurspersoner som bidrar til konstruktiv dialog med fagmiljøet.
Leder
Maghild M. Torstensen
tlf  51 51 45 40

Landsforeningen for pårørende
Eva Gjein
Kari Sværen 
lpprogaland@lpp.no
Tlf 51 90 63 33

Fontenehuset
Christian Haugaard

Nina Galta              
post@fontenehuset-stavanger.no
Tlf 51 53 53 93

Mental Helse
Anbjørg Hellestræ 
post@mentalhelse.no

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Vi holder til i nye lokaler på Lassa.
Adressen er Adjunkt Hauglandsgate 34.

Besøkstider
mandag - fredag 08.00-15.30
Telefon
51 51 45 00
mandag - fredag 08.00-15.00
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Adjunkt Hauglandsgate 34
Besøksadresse
Adjunkt Hauglandsgate 34, 4022 Stavanger(Kart)

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 91505515 eller på helsenorge.no hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Koronavirusutbruddet: Midlertidig rettighetsendring for pasientreiser

Du får nå dekket egen bil med tilleggsutgifter når du skal til eller fra behandling.  https://helsenorge.no/rettigheter/pasientreiser/midlertidig-rettighetsendring-for-pasientreiser

Praktisk informasjon

​Koronavirus: Timeavtale eller på besøk hos oss?

Vi har besøkskontroll på sykehuset. Dette gjør vi for å redusere risikoen for smitte blant pasienter og helsepersonell.

Les mer om hvordan du går frem hvis du har timeavtale eller skal på besøk hos oss.

Arbeidstreningsgruppen

​Lukket organisert gruppe, her har du mulighet å fortsette etter utskrivelse. Du kan også få med deg en arbeidsattest, som du kan bruker videre i jobbsammenheng.
Gruppen har som arbeid å jobbe i skogen, i hovedsak med ved. Her tilrettelegger man for ulike behov og muligheter. Det blir servert lunsj. Gruppen blir drevet av et miljøpersonal, og vaktmester Bobby.
Torsdag kl: 09:45 - 14

Bowling

​Finner sted på Metro bowling Mariero. En åpen gruppe med fokus på sosial trening og mestring.
Tirsdag kl. 11:00 - 12:30

Friluftsgruppen

​Vi reiser på tur hver onsdag rundt om i Rogaland. Vi har med oss lunsj og noe varmt og drikke. Du har ansvar for lunsjen selv. Vi låner ut turtøy om du ikke enda har fått det med deg.
Vi går i ca 45 min, har lunsjpause, og går videre eller tilbake i 45min. Vi legger til rette for at hvert enkeltes behov skal ivaretas. 
Onsdag kl. 10:30 - 14:30

Gymsalen

​Gymsalen er tilgjengelig for hele huset, den er i hovedsak alltid ledig om kvelden, men også på dagtid utenom oppsatte tider.
Her kan man gjøre ulike ballspill, landhockey, badminton. Vi har også utstyr for slyngetrening, yogamatter og baller. Stepkasse og vekter, og en ribbevegg, mulighet for musikk, med mer!

Innkomstsamtale

Stavanger DPS er del av et helsefremmende sykehus. Vi vektlegger god behandling blant annet gjennom riktig og næringsrik ernæring, samtidig som vi har fokus på fysisk aktivitet. 
Vi har flere ulike grupper innenfor fysisk aktivitet. I vårt behandlingsopplegg er det forventet at du deltar på en eller flere av de ulike aktivitetene. Her får du en oversikt over de ulike aktivitetene, og aktivitetenes ressurspersoner.

Etter innkomst vil vi ha et kartleggingsintervju i fysisk aktivitet sammen med deg, dette er for å bli bedre kjent med deg innen fysisk aktivitet. 

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang:

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Kreativ gruppe

​Åpen gruppe, som foregår i kunst og aktivitetsrom i 4. etasje på huset.
I et kunstterapeutisk forløp åpner enn opp for uttrykk og dialog.
Fredag kl. 10 – 11:45

Morgenmøte og avspenningsøvelser

​Vi starter dagen med obligatorisk morgenmøte og en form for aktivitet, på morgenmøte vil du få viktig informasjon om dagen.
Mandag – fredag 09:45 – 10.

Parkering Stavanger DPS

​Stavanger DPS har parkering for besøkende utenfor bygget.

Pårørende

​Vi er opptatt av å få til et godt samarbeid med pårørende, denne informasjonen kan hjelpe deg til å samarbeide med oss.

Målet for behandlingen er å oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltakelse sosialt og i samfunnet. Fokuset er medvirkning og samarbeide.

Behandlingsaktiviteter foregår hovedsakelig fra kl 08.00-16.00. Vi tilbyr medisinsk behandling, psykologisk behandling, og miljøterapeutisk behandling. Vi legger vekt på daglige rutiner og faste måltider, samt ulike aktiviteter.

Hver pasient får et behandlingsteam bestående av behandler og to miljøterapeuter/miljøarbeidere.

Besøkstid er fra 17.00 - 21.00

Vi tilbyr informasjon om psykisk lidelse og samtaler med pårørende.

Mer nyttig informasjon:

 • pårørendesenteret.no
 • landsforeningen for pårørende innen psykisk helse lpp.no
 • mentalhelse.no
 • hjelptilhjelp.no
 • leve.no
 • helsedirektoratet.no/retningslinjer/parorendeveileder
 • familievernkontoret i sør-rogaland bufdir.no/familie/kontor/stavanger
 • psykiske helsetjenester i kommunen stavanger.kommune.no/helse-og-omsorg/psykiske-helsetjenester
 • barnsbeste.no
 • ung.no
 • motstoff.no
 • rio.no

Svømming

​Åpen gruppe på Solborg FHS, her kan du gjøre ønsket aktivitet i bassenget. Det er krevd fra vaktmester på folkehøyskolen at man dusjer før svømmingen, dette er av hygieniske årsaker. 
Fredag kl. 09:45 - 11-15

Treningsgruppe

​Åpen gruppe som er på Arena treningssenter, Stadionparken Jåttå. Vi kan her trene enten for oss selv, eller trene sammen med personal. Vi har som mål at alle skal ha et godt og individuelt treningsopplegg, dette kan tilrettelegges med personal. Målet er mestring, og at man etter utskrivelse fortsetter med treningen selvstendig.
Mandag og torsdag kl.12:10 - 14

Poliklinisk behandling i psykisk helsevernhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/poliklinisk-behandling-i-psykisk-helsevernPoliklinisk behandling i psykisk helsevernPPoliklinisk behandling i psykisk helsevernPoliklinisk behandling i psykisk helsevernPoliklinisk behandling i psykisk helsevernPoliklinisk behandling i psykisk helsevern
Tvangslidelser hos voksnehttps://helse-stavanger.no/behandlinger/tvangslidelser-hos-voksneTvangslidelser hos voksneTTvangslidelser hos voksneTvangslidelser hos voksneTvangslidelser hos voksneTvangslidelser hos voksne

Ambulant akutt-teamhttps://helse-stavanger.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helsevern-voksne/stavanger-dps/ambulant-akutteamAmbulant akutt-team
Sengepost 2https://helse-stavanger.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helsevern-voksne/stavanger-dps/sengepost-2Sengepost 2
Stavanger DPS Gruppepoliklinikkenhttps://helse-stavanger.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helsevern-voksne/stavanger-dps/stavanger-dps-gruppepoliklinikkenStavanger DPS Gruppepoliklinikken
Stavanger DPS sengepost 1https://helse-stavanger.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helsevern-voksne/stavanger-dps/sengepost-1Stavanger DPS sengepost 1
Voksenpsykiatrisk poliklinikk Stavanger DPShttps://helse-stavanger.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helsevern-voksne/stavanger-dps/poliklinikkVoksenpsykiatrisk poliklinikk Stavanger DPS

Fant du det du lette etter?