Undersøkelse av blodsirkulasjon i netthinnen ved fluoresceinangiografi

Øyeavdelingen

Fluoresceinangiografi er en metode for å undersøke blodsirkulasjonen i netthinnen. Det gule fargestoffet fluorescein sprøytes inn i en blodåre. Ved hjelp av seriefotografier følges fargestoffets utbredning i netthinnens blodkar. Metoden brukes i diagnostisering av netthinnelidelser.

1. Før

Vi trenger å vite om du er allergisk mot noe og om du er gravid.

I forkant av undersøkelsen får du øyedråper som gjør pupillene store. Det tar cirka 15 - 20 minutter fra du får dråpene til de virker. Øyedråpene medfører lysømfintlighet og nedsatt syn.

Sykepleieren som skal utføre undersøkelsen vil legge en venekanyle på deg.

2. Under

Du skal sitte i en stol med haken på apparatets hakestøtte og pannen godt inntil pannestøtten. Du vil få beskjed om å se på et lyspunkt og følge dette lyset med blikket hvis det flytter seg.

Underveis i undersøkelsen vil sykepleieren gi deg kontrastvæske gjennom venekanylen.

3. Etter

Kontrastvæsken du fikk i forbindelse med undersøkelsen vil gi litt forbigående gulhet i huden, i øyets hvite og i urinen. Noen opplever forbigående kvalme.

Venekanylen blir fjernet cirka 20 minutter etter undersøkelsen. Du må oppholde deg på avdelingen denne tiden.

Øyedråpene, som medfører lysømfintlighet og nedsatt syn, vil ha virkning fra noen timer til ett helt døgn. Du kan ikke kjøre bil før pupillen er normal igjen.

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Parkering Torgveien

​Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat). Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Parkering øyeavdelingen

​Vi anbefaler at pårørende og ledsagere bruker parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen.

Det finnes parkeringsplasser på baksiden av øyeavdelingen, og i kjelleren ved senter for dagkirurgi.

Alle parkeringsplasser krever betaling.