Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Øyeavdelingen

Øyeavdelingen tilbyr de fleste diagnostiske undersøkelser og kirurgiske behandlinger innen øyefaget. Med unntak av akutte skader, er det nødvendig med henvisning fra øyespesialist eller fastlege for å bli tatt imot til utredning hos oss. Spesialhenvisninger blir prioritert.

Vi er 57 ansatte fordelt på forskjellige yrkesgrupper: 17 leger, 13 sykepleiere, én hjelpepleier, åtte operasjonssykepleiere, tre ortoptister, tre teknikere og ti sekretærer. Avdelingen driver med forskning og opplæring.
 
I løpet av ett år er det omtrent 28 000 pasienter innom øye poliklinikk. Til sammen utføres det rundt 4200 operasjoner i året. Av disse er cirka 2400 cataractoperasjoner og de resterende er fordelt på blant annet operasjoner som strabisme, maculahull, glaucom, dermatochalaze, pterygium og amotio.Til enheten er det òg tilknyttet tre ortoptister. Ortoptistene undersøker voksne og barn med skjele- og samsynsproblemer, og driver også forberedelse av disse pasientene i forkant av kirurgi - i tett samarbeid med leger.

Det er 12 sykepleiere og én hjelpepleier som arbeider ved dagkirurgi/poliklinikk. Noe av det sykepleier har ansvar for er: diabetesklinikk i samarbeid med lege, tar kontrastsundersøkelser (angio), fotografering av alle deler av øyet, ulike forberedelser før legetime, synsfelt-undersøkelser, trykkmålinger, fjerne sting, hjelp med og opplæring med øyeprotese, forberedelse til operasjon og oppvåkning, injeksjonsklinikken.

Ved kontorseksjonen er det tilknyttet ti sekretærer med avdelingsleder.  Det er fem helsesekretærer som er med på injeksjonsklinikken og tar OCT (bilde av netthinnen).

Merk!

Øyeavdelingen utfører ikke operasjoner av øyelokk på kosmetisk grunnlag. Pasienter som ikke oppfyller medisinske krav til operasjon er anbefalt å ta kontakt med privat virksomhet.


 


 

Kontakt

Postadresse

Helse Stavanger HF Postboks 8100 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Like ved Kilden kjøpesenter (omlag 10 minutters gange fra SUS Våland). Bruk egen inngang som ligger i en smal gate som går mellom Torgveien 21 og 25.
Murbygg med parkeringsplass. Foto.

Torgveien 25

Torgveien 25, 4016 Stavanger

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Dersom du bruker blodfortynnende medisiner, må det avklares med fastlege, om du kan slutte med disse før operasjonen.

I praksis gjennomføres dette som regel på følgende måte:
Pasienter som bruker ASA (Albyl E), Clopidigrel (Plavix) skal i utgangspunktet slutte med disse 7 dager før operasjon.

Marevan tas bort 3 dager før operasjon.
Er du hjerteklaffoperert, hatt tidligere alvorlig blodproppsykdom, nylig hjerteoperert/innleggelse av stent eller nylig hatt hjerneslag, vennligst ta snarlig kontakt med øyeavdeling tlf. 51 51 23 20 mellom kl. 08.00-15.00, slik at vi kan avklare med hjertespesialist om det er trygt å utføre operasjonen/slutte med medisinene.
Med tanke på dosering av Marevan etter operasjon, må operatør vite INR verdi dagen før operasjon.

Dipyridamol (Persantin) tas til og med dagen før operasjon.
Dersom du bruker Dabigratan (Pradaxa), Rivaroksaban (Xarelto), Apixaban (Eliquis) anbefales det at du slutter med disse 2 døgn før fremmøte.
Tar du tran eller Omega 3, bør du slutte 3 uker før operasjonen.


NB! Slutt aldri å bruke disse medisinene før du har klarert med din fastlege.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Vi anbefaler at pårørende og ledsagere bruker parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen.

Det finnes parkeringsplasser på baksiden av øyeavdelingen, og i kjelleren ved senter for dagkirurgi.

Alle parkeringsplasser krever betaling.