Undersøkelse av nervefiberlagets tykkelse ved bruk av OCT

Øyeavdelingen

OCT (optical coherence tomography) er en undersøkelsesteknikk som måler nervefiberlagets tykkelse og gir et optisk snittbilde av netthinnen.

1. Før

Noen ganger er det ønskelig at øyets pupille er utvidet ved denne undersøkelsen. Da vil du få øyedråper som gjør pupillene store. Det tar cirka 15 - 20 minutter fra du får dråpene til de virker. Øyedråpene medfører lysømfintlighet og nedsatt syn.

2. Under

Du skal sitte i en stol med haken på apparatets hakestøtte og pannen godt inntil pannestøtten. Du vil få bekjed om å se på et lysende kryss inne i apparatet. Det er viktig at du åpner øyet godt og at du holder blikket helt rolig. Du vil få beskjed om å ikke blunke med øyet de sekundene det tar å få tatt bildet.

Du vil ikke kjenne smerter eller ubehag under undersøkelsen.

3. Etter

Har du fått øyedråper som utvider pupillen, vil du være lysømfintlig og ha nedsatt syn til virkningen gir seg. Virkningen kan vare fra noen timer til ett helt døgn. Du kan ikke kjøre bil før pupillen er normal igjen.

Øyeavdelingen
Poliklinikk: 47905759 | Operasjon: 47901359
Helse Stavanger HF
4068 Stavanger
Torgveien 21
Torgveien 21, 4016 Stavanger(Google maps)

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 91505515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Blodfortynnende medisiner

​Dersom du bruker blodfortynnende medisiner, må det avklares med fastlege, om du kan slutte med disse før operasjonen.

I praksis gjennomføres dette som regel på følgende måte:
Pasienter som bruker ASA (Albyl E), Clopidigrel (Plavix) skal i utgangspunktet slutte med disse 7 dager før operasjon.
Marevan tas bort 3 dager før operasjon.
Er du hjerteklaffoperert, hatt tidligere alvorlig blodproppsykdom, nylig hjerteoperert/innleggelse av stent eller nylig hatt hjerneslag, vennligst ta snarlig kontakt med øyeavdeling tlf. 479 01 359 mellom kl. 08.00-15.00, slik at vi kan avklare med hjertespesialist om det er trygt å utføre operasjonen/slutte med medisinene.
Med tanke på dosering av Marevan etter operasjon, må operatør vite INR verdi dagen før operasjon.
Dipyridamol (Persantin) tas til og med dagen før operasjon.
Dersom du bruker Dabigratan (Pradaxa), Rivaroksaban (Xarelto), Apixaban (Eliquis) anbefales det at du slutter med disse 2 døgn før fremmøte.
Tar du tran eller Omega 3, bør du slutte 3 uker før operasjonen.

NB! Slutt aldri å bruke disse medisinene før du har klarert med din fastlege.

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Parkering Torgveien

​Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat). Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Parkering øyeavdelingen

​Vi anbefaler at pårørende og ledsagere bruker parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen.

Det finnes parkeringsplasser på baksiden av øyeavdelingen, og i kjelleren ved senter for dagkirurgi.

Alle parkeringsplasser krever betaling.