We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

Vardesenteret

Vardesenteret er et tilbud for kreftpasienter og pårørende. Ta en pause, utveksle erfaringer og få råd og hjelp.

Vardesenteret er etablert i samarbeid mellom Stavanger universitetssjukehus og Kreftforeningen.

På Vardesenteret finner du et fellesskap med andre i lignende situasjon, og du kan få svar på spørsmål som ofte dukker opp når noen får kreft. Vi kan også hjelpe deg med å finne ut av hvilke tilbud som finnes for deg der du bor.

På Vardesenteret finnes det tilbud og aktiviteter både til deg som er pasient og til deg som er pårørende. Du kan delta på kurs og aktiviteter, få informasjon og veiledning av ulike fagpersoner, møte likesinnede eller bare finne ro med kaffekoppen. Noen av tilbudene vi har er:

Åpen lesegruppe

Lesegruppe vil si at du, i fellesskap med andre, lytter til en tekst som blir lest av en leseleder. Ved å lytte til høytlesing tar man samtidig en pause fra verden utenfor. Åpen lesegruppe passer for alle, enten du har lest mye eller lite tidligere. Les mer på kreftforeningen.no.

Treffpunkt – møteplass for barn og unge i Stavanger

Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. Les mer på kreftforeningen.no.

Snakk med en likeperson

En likeperson er en som har vært kreftsyk eller pårørende til noen med kreft. Ønsker du å prate med noen som har erfart hva det vil si å ha kreft eller å være pårørende, en som kan lytte, dele erfaringer og kanskje vise vei videre?

Likepersoner er til stede på Vardesenteret mandager, tirsdager og torsdager kl. 10-14 og onsdager i partallsuker kl. 18-20. Les mer på kreftforeningen.no.

Kreftforeningens rettshjelp i Stavanger

Kreftforeningen tilbyr gratis juridisk rådgivning for kreftpasienter og pårørende. Når sykdom rammer, er det viktig at alt det praktiske, juridiske og økonomiske er så greit som mulig. Les mer på kreftforeningen.no.

Informasjon om strålebehandling i Stavanger

Informasjon om strålebehandling til deg som skal ha strålebehandling og dine pårørende. Les mer på kreftforeningen.no.

Samtale med klinisk ernæringsfysiolog i Stavanger

På Vardesenteret har vi klinisk ernæringsfysiolog som du kan spørre om det du lurer på om kosthold og ernæring ved kreftsykdom. Les mer på kreftforeningen.no.

Velvære- og sminkekurs

En kreftbehandling kan gjøre at man endrer utseende, for eksempel at man mister øyevipper og øyebryn. På dette kurset lærer du sminketeknikker som kan hjelpe deg med å føle deg vel under behandlingen. Les mer på kreftforeningen.no.

Snakk med en kreftkoordinator

En kreftkoordinator i kommunen kan bistå med å koordinere og tilrettelegge hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte. Kreftkoordinator fra Stavanger kommune er på Vardesenteret siste mandag i måneden, fra kl. 11.45 til 13.45.

Mestringskurs

Mestringskursene våre gir smakebiter på ulike metoder for å takle stress, både knyttet til vanlig hverdagsstress og stress i forbindelse med tøffe perioder i livet. 

 

Les mer om oss og se oversikt over tilbudene på Vardesenteret i Stavanger (kreftforeningen.no)

Kontakt

Mariette Abrahamsson

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Jan Johnsens gate 6. Vardesenteret ligger i bygg C, Internatbygget.

Hvis du kommer gjennom hovedinngangen på sykehuset, følger du den gule merkingen i gulvet. Du passerer kantinen og går til høyre, og ut av bygget cirka 100 meter rett frem. Fortsett forbi administrasjonsbygningen, så ser du Vardesenteret ligge i første etasje av internatbygget rett fram over parkeringsplassen.

Besøkstider

Vi har åpent på dagtid mandag-fredag. I tillegg har vi åpent onsdager kl. 18-20 i partallsuker.
Åpningstider
  • I dag 10:00 AM - 2:00 PM
  • Mandag 10:00 AM - 2:00 PM
  • Tirsdag 10:00 AM - 2:00 PM
  • Onsdag 10:00 AM - 2:00 PM
  • Torsdag 10:00 AM - 2:00 PM
  • Fredag 10:00 AM - 12:00 PM
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Internatet

Jan Johnsens gate 6, 4011 Stavanger

Parkeringshus

Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende

Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

​Ladestasjon for el-bil

Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Du kan bestille taxi fra automat ved hotellresepsjonen på sykehuset. Sykehushotellets resepsjon er bemannet hele døgnet.

Informasjonsdesken ved hovedinngangen kan også hjelpe med å bestille taxi frem til kl. 21.00 på hverdager og kl. 19.00 i helger og på helligdager.

Når informasjonsdesken er stengt, kan vakt og sikring (vekter) hjelpe med å bestille taxi ved behov.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Pårørende er en viktig ressurs i behandlingen og omsorgen for sine nære, men kan også ha behov for støtte og hjelp til å mestre sin egen livssituasjon.

Les mer om pårørendes rettigheter og ressurser for deg som er pårørende.

Vardesenteret på kreftforeningen.no

Se fullstendig oversikt over tilbudene våre og hvem du møter hos oss på Kreftforeningen sine nettsider. 

Les mer
A blue and white logo