We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

Onkologisk sengepost 1K

Sengepost 1K har pasienter til utredning og behandling for kreftsykdom i ulike stadier. Hovedoppgavene våre er ikke-kirurgisk behandling (stråleterapi, cellegift og andre medikamenter) og lindrende behandling.

Senger

Sengepost 1K har 20 senger fordelt på 16 enerom og to tosengsrom. Et av målene våre er at alle pasientene får plass på rom, men dessverre forekommer det at noen må ligge i korridoren mens de venter at rommene blir ledige. Sengeposten er organisert i mindre grupper. Dersom det er behov for flere innleggelser vil pasientene stort sett komme tilbake til samme gruppe med det samme pleiepersonellet.

Familie

Pasient og familie hører naturlig sammen. 1K ønsker å ivareta pasient og pårørende på en respektfull, omsorgsfull og faglig god måte slik at de føler trygghet og opplever medbestemmelse i pleie og behandling. Barn og unge som pårørende har et spesielt fokus blant personalet. Vi ønsker at de skal bli ivaretatt i en vanskelig tid.

Tverrfaglig samarbeid

Sengepost 1K legger vekt på tverrfaglig samarbeid. Leger, kreftsykepleiere, sykepleiere og helsefagarbeidere har ansvar for pleie og behandling under innleggelsen, men samarbeider tett med mobilt palliativ team, sosionom, klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut og prest. Sengeposten har også et nært samarbeid med de andre avdelingene på SUS og med kommunene. Mange pasienter har behov for kommunale tjenester og veksler mellom å være hjemme og på sykehus.

Behandlingen foregår i samsvar med nasjonale retningslinjer og målet er at flest mulig blir helbredet for kreftsykdommen, alternativt å forsinke utvikling av denne. Ved uhelbredelig sykdom ønsker man å tilstrebe best mulig livskvalitet gjennom lindring av smerter eller andre plagsomme symptomer av fysisk, psykisk, sosial eller eksistensiell art

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Inngang 9, U-etasjen.

Kreftbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.

Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Du kan bestille taxi fra automat ved hotellresepsjonen på sykehuset. Sykehushotellets resepsjon er bemannet hele døgnet.

Informasjonsdesken ved hovedinngangen kan også hjelpe med å bestille taxi frem til kl. 21.00 på hverdager og kl. 19.00 i helger og på helligdager.

Når informasjonsdesken er stengt, kan vakt og sikring (vekter) hjelpe med å bestille taxi ved behov.

Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Se Kolumbus eller Vy for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Pårørende er en viktig ressurs i behandlingen og omsorgen for sine nære, men kan også ha behov for støtte og hjelp til å mestre sin egen livssituasjon.

Les mer om pårørendes rettigheter og ressurser for deg som er pårørende.