We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

Nyreseksjon sengepost 3B

3B er en medisinsk post med hovedvekt på nyresykdommer. Vi har også pasienter med immunologiske sykdommer, diabetes og andre medisinske diagnoser.

3B er også en post med en alternativ modell for praksisstudier i utdanning av sykepleiere. Det er et samarbeidsprosjekt mellom SUS og Institutt for sykepleieutdanning ved Universitetet i Stavanger. Vi har seks til åtte studenter som går full turnus sammen med sykepleierne i avdelingen. I tillegg har vi til enhver tid to lærlinger i helsefagarbeid.

Avdelingens ansatte består av:

Seksjonsoverlege Lasse Gøransson. Avdelingssykepleier Oddveig Kleppe. Øvrige sykepleiere, hjelpepleiere, helsefagarbeidere, overleger, leger i spesialisering, renholdspersonale og postvert. De ansatte er delt inn i to grupper, og du blir knyttet til en av disse gruppene.

Kontakt

Telefon

Dersom du ikke har mobiltelefon, kan pårørende ringe oss på direktenummer 51 51 87 54. Vi ber om at pårørende som ønsker pasientopplysninger ringer mellom kl. 12.00 og 14.00.

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Inngang 6, 3. etasje i Østbygget.

Betongbygg med skyvedør. Foto.

Østbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering på sus.no/parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Blodprøver blir tatt til faste tider: kl. 08.00, 12.00, 16.00 og 20.00. Skal du ta blodprøver er det viktig at du oppholder deg ved sengen til disse er tatt. De fleste svarene får du samme dag.

De fleste undersøkelser blir foretatt i tiden mellom kl. 08.00 og 15.00 ukedager. Noen undersøkelser krever forberedelser som du vil få nærmere informasjon om. Tidspunktet for evt. undersøkelser kan være noe vanskelig å forutse, noe som ofte medfører en del venting.

Enkelte reagerer allergisk på sterke dufter av blomster og parfyme. Vennligst ta hensyn til dette.

Vi har jevnlig øvelser hvor vi blir drillet i håndtering av brann. Det er viktig at du gjør deg kjent med rømningsveier i avdelingen. Se oppslag med kart og branninstruks på oppslagstavlen.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Hverdager er det legevisitt mellom kl. 09.30 - 11.00. I helgen er det kun visitt til nye pasienter.

​Medisiner du trenger under sykehusoppholdet får du hos oss. Vi kan eventuelt deponere dine egne medisiner, men husk å få dem med når du reiser hjem. Faste tider for utdeling er: cirka 08.30, 12.30, 17.00 og 20.30. Det er fint hvis du er tilgjengelig på disse tidspunktene. Sykepleierne kan ikke sette fra seg medisinene på nattbordet. Du vil bli spurt om å identifisere deg når du får utlevert legemidler på avdelingen.
Hvis du skal ha intravenøs antibiotika, gis dette til faste tider. Du vil få beskjed om hvilke tidspunkt som er aktuelle for deg.

​Av smittevernhensyn blir alle måltidene nå servert inne på pasientrommet.

Frokost serveres mellom kl. 08.15–09.00
Middag serveres mellom kl. 12.30–13.30
Kveldsmat med varmrett serveres kl. 17.00
Sen kveldsmat serveres kl. 20.00

Dersom du har spesielle ønsker eller hensyn å ta, er det fint om du gir beskjed så tidlig som mulig slik at vi rekker å spesialbestille dette fra kjøkkenet. Sykehuskjøkkenet tilbyr en egen halalmeny til inneliggende pasienter.

​Sykehusprestene står til rådighet for samtale med deg og dine pårørende dersom du ønsker det. Prestetjenesten har kontinuerlig vakt, og kan kontaktes gjennom avdelingens personale.

Kirkesalen ligger i 1. etasje i østbygget, rett ved overgangen mellom vest- og sydbygget. Her er det gudstjeneste hver søndag kl. 11.00. Kirkesalen står alltid åpen.

Stillerommet i underetasjen ved smerteklinikken skal være tilgjengelig for alle som ønsker det, og er innredet nøytralt uten religiøse symboler. Det er også åpent døgnet rundt.

Sosionom kan gi deg informasjon om forskjellige hjelpetiltak, og kan formidle kontakt med aktuelle instanser – for eksempel NAV, helse- og sosialetaten eller pasientombudet. Sosionomen kan kontaktes gjennom avdelingens personale.

​Personalet starter dagen med rapport kl. 07.00. Cirka kl. 07.30 går vi ut i avdelingen, og starter morgenstellet.

​Av helsemessige grunner er det innført røykeforbud ved sykehuset. Det er også røykeforbud ute på sykehusområdet. Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av et område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et skur der røyking er tillatt.

​Vi oppfordrer pasientene til å ha med seg mobiltelefon, og at pårørende bruker denne for kontakt med deg under oppholdet. Vis hensyn til medpasienter ved bruk av mobiltelefon. Skru av telefonen om natten, og ha telefonen på stilleringing eller vibrering om dagen. Gå ut av rommet dersom du må ta en samtale.

​Vi har i perioder studenter fra ulike skoler og universiteter. Disse deltar i driften på forskjellige områder. En del av den kliniske undervisningen vil foregå inne på pasientrommene. Deltakelse i undervisning er frivillig for pasientene.

​Ta kun med det nødvendigste på sykehuset. La alle verdisaker, som for eksempel smykker og kostbare klær, bli igjen hjemme eller la pårørende ta dem med seg hjem. Det forekommer tyverier på sykehuset og sykehuset er ikke ansvarlig for verdisaker som blir borte.

Gå inn på www.helse-stavanger.no/koronavirus for oppdatert informasjon til besøkende om hva du må forholde deg til under koronapandemien.

Ved denne avdelingen har vi beklageligvis korridorpasienter til tider. Vi ønsker at de som er sykest skal få ligge på rom. Det kan innebære at du, hvis du er frisk nok, blir flyttet ut på gangen. Vi håper at du kan se på dette som et friskhetstegn. Noen pasienter får også tilbud om å overnatte på pasienthotellet. Legevisitt, medisinutdeling, blodprøver og annen behandling vil fortsatt foregå på sengeposten du tilhører.

Dersom pasienter ikke har mobiltelefon, kan pårørende ringe posten på direktenummer 51 51 87 54.

Vi ber om at pårørende som ønsker pasientopplysninger ringer mellom kl. 12.00 og 14.00. Da har legevisitten vært og ansvarlig sykepleier er oppdatert på behandlingen. Det er ønskelig at pårørende holder hverandre oppdatert om pasientens tilstand, slik at ikke alle ringer avdelingen. Dersom pårørende ønsker samtale med legen, kan ansvarlig sykepleier kontaktes for å ordne dette.