Innovasjon

ved Stavanger universitetssjukehus

- utvikling av løsninger som forbedrer pasientens helsetjeneste

En innovasjonsprosess fra idé til implementering kan være en lang og krevende reise. Vi bistår med videreutvikling av idéen din og gir støtte gjennom hele prosjektprosessen helt fram til implementering og deling.

Vi vet at du har mange gode ideer. I en travel hverdag er de lette å glemme. Har du et behov eller utfordring med stort portensiale eller en god løsning? Del din idé, så hører du fra oss!


 

Kontaktinformasjon

Kenneth Austrått, prosjektleder
tlf 40048445
E-post: idemottaket@sus.no

Anne Tronslin, prosjektleder
tlf:  92601790

Nils Petter Oveland, overlege
tlf: 91314350

Tor Albert Ersdal, finans- og økonomidirektør
E-post: tor.albert.ersdal[a]sus.no


 

Innovasjon ved Stavanger universitetssjukehus

Innovasjon handler om å utvikle og innføre nye og bedre produkter og tjenester, men også om forbedringer i virksomheten i form av bedre og mer kostnadseffektive prosesser, organisatoriske løsninger og pasientflyt.
Demografiske endringer, utviklingen av nye behandlingsmetoder og teknologi, samt økte kostnader gjør at helse- og omsorgstjenesten må utvikles og bedres kontinuerlig. Innovasjon er slik en av nøklene til å redusere det økende gapet mellom ressurser og behov i fremtidens helsetjeneste. Du finner mer om de enkelte prosjektene på Idémottaket.

SUS prioriterer utvikling av ideer fra pasienter, ansatte, forskere og andre interessenter. Gjennom dette vil innovasjonene være både brukerdrevet og medarbeiderdrevet. Innovasjonen kan ha som mål å forbedre forhold ved:
 • Organisasjonen (forretningsmodell, nettverk, organisering, arbeidsprosesser).
 • Tilbud, tjenester og produkter.
 • Opplevelse (service, involvering av interessenter med mer).
Det vil etterhvert komme flere oppdateringer under nyheter under. 

Er du gründer og utvikler helt nye løsninger?


SUS ønsker å bidra til å utvikle ny helsenæring gitt at det er i tråd med de overordnede målene for SUS.
 
De overordnede målene er:
 1. Bedre pasientbehandling
 2. Økt pasientsikkerhet
 3. Reduserte kostnader
 
Dersom du eller ditt selskap har ideer som kan bidra til at SUS når disse målene vil vi gjerne høre fra deg.
 
Ta kontakt med Kenneth eller Tor Albert (se kontaktinformasjon).
 
Her er noen relevante lenker til nettsteder og organisasjoner som har informasjon og kompetanse på hvordan produkter og tjenester utvikles for helsevesenet.
 
Utvikling av medisinsk utstyr:
Legemiddelverket om medisinsk utstyrMedtek Norge om medisinsk utstyrNordicProof
 
 
Andre relevante nettsider:
Helse Norge: Kliniske studierNorway HealthTechValidé AS
 
Merk: Anskaffelser er omfattet av Lov om offentlige anskaffelser. Følg med på DOFFIN og Sykehusinnkjøp HF sine sider.

 

Helse Vest innovasjonsmidler

Helse Vest RHF lyser ut innovasjonsmidlar ein gong årleg, som tilsette i Helse Vest kan søke på. For 2019 blei det tildelt 9,25 millionar kroner for å stimulere til innovasjon regionalt, i tillegg til satsinga i kvart helseføretak.
Fristen for å søkje innovasjonsmidlar er 15. september kvart år.

Nyheter

 • 21.05.2019
  Pasienter kan registrere ankomst og betale elektronisk: – Helt topp

  Nå kan pasienter ved seks utvalgte poliklinikker registrere seg elektronisk når de kommer til timen på sykehuset - enten via mobil eller på automat i velkomstområde. I tillegg kan du dra hjem rett etter timen og betale timen via Vipps hjemme.

 • 08.05.2019
  Ny teknologi kan gi bedre pustehjelp til nyfødte

  Leger ved Stavanger universitetssjukehus undersøker nå om en ny bøyle som legges rundt magen på nyfødte, kan føre til at babyer som ikke puster får bedre og raskere pustehjelp.

 • 03.04.2019
  Vil spare mye tid og få mer pasientkontakt

  Det målet når 6E (slagenheten) starter arbeidet som pilotpost, med mål om å legge seg selv under lupen. Planen er å kartlegge hvordan folk jobber og å utvikle en helt ny omsorgsfilosofi.

 • 27.03.2019
  Åpner onkologisk dagenhet

  Onkologisk dagenhet er et nytt og bedre tilbud til pasienter som i dag mottar tjenester som gjøres på dagtid, ved avdeling for blod- og kreftsykdommer (ABK).

 • 07.03.2019
  Forskning i Tanzania forbedrer fødselsomsorgen på SUS

  Hege Langli Ersdal har tilbrakt store deler av sin forskerkarriere i Tanzania. Resultatene fra forskningsarbeidet tar hun med seg hjem, og gjør det tryggere å føde også i Norge.

 • 26.02.2019
  Slik blir AMK enda bedre på 113-samtaler

  AMK Stavangerer en av seks vinnere av pasientsikkerhetsstipendet på Stavanger universitetssjukehus (SUS). De har jobbet systematisk for bedre 113-samtaler.

 • 14.12.2018
  Epilepsipasienter får tilbud om videokonsultasjon

  Flere pasienter ved nevrologisk poliklinikk ved Stavanger universitetssjukehus slipper nå å komme til sykehuset for konsultasjon. De kan sitte hjemme eller på jobb, og snakke med behandleren sin på video.

 • 13.11.2018
  SUS2023 er verdens beste digitale byggeprosjekt

  I arbeidet med Stavanger universitetssjukehus (SUS2023) har COWI og Nordics prosjekteringsgruppe knekt koden en hel byggenæring har jaktet på. I kveld ble prosjektet kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

 • 09.11.2018
  Digital teknologi gir økt frihet for tuberkulosepasienter

  Personer med tuberkulose i Norge må gjennom et krevende behandlingsforløp. Med god oppfølging og moderne teknologi blir hverdagen litt enklere. 

 • 31.10.2018
  Anlaug Vatne hedret med årets Forbedringspris

  Overlege Anlaug Vatne ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) får årets Forbedringspris i helse- og omsorgstjenesten for innsatsen med å redusere unødvendig bruk av antibiotika til nyfødte barn.

 • 16.10.2018
  El-bil, VR-briller, IPad og lekerom hjelper barn før operasjon

  Anestesiavdelingen på Stavanger universitetssjukehus (SUS) har gjort en solid jobb for at barn får en best mulig opplevelse hos dem. Elbil, VR-briller, Ipad, lekerom og gode samtaler i en egen barnekrok er noe av hemmeligheten.

 • 21.09.2018
  Simulering og kunstig intelligens skal gi betre 113

  Du ringjer 113. Du tenkjer det kan stå om livet. Eit hjarte har stansa, eller ei trafikkulukke har skjedd, kanskje er barn involvert. Du er den første på plassen. Det hastar. No skal simulering og kunstig intelligens gi betre og raskare telefonhjelp.

 • To kvinner og to menn har mottatt pris og står med blomster
  26.10.2017
  Innovasjonspris til SUS-prosjekt

  Prosjektet «Klinisk ledelse i team – tjenesteinnovasjon med pasientsikkerhet, organisering og effektivitet i sentrum» tildeles Helse Vests innovasjonspris 2017.

Fant du det du lette etter?