Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Gynekologisk sengepost 4AC

Vi utreder, diagnostiserer og behandler kvinner med ulike generelle gynekologiske problemstillinger og gynekologisk kreft.

Vi utreder, diagnostiserer og behandler kvinner med ulike gynekologiske problemstillinger og gynekologisk kreft. 
 
Vanlige diagnoser på gynekologisk sengepost er
  • gynekologiske infeksjoner
  • magesmerter/underlivssmerter
  • problemstillinger tidlig i svangerskapet; som svangerskapskvalme, spontan abort, selvbestemt abort og komplikasjoner i forbindelse med prøverørsbehandling
  • komplikasjoner etter fødsel 
  • gynekologisk kreft
De vanligste planlagte operasjonene på gynekologisk sengepost er på grunn av
  • magesmerter/underlivssmerter
  • blødningsforstyrrelser
  • urinlekkasje
  • fremfall 
  • gynekologisk kreft
Dagkirurgiske inngrep blir utført ved dagkirurgisk senter i Hillevåg. 
 
Krefttypene vi behandler er eggstokkkreft, livmorkreft og livmorhalskreft. Vi behandler pasienter i ulike faser av sykdommen – fra utredning og kirurgisk inngrep til koordinering av cellegiftsbehandling/strålebehandling og lindrende behandling. 
 
Vi samarbeider tett med gynekologisk poliklinikk og avdeling for blod- og kreftsykdommer (ABK). Vi samarbeider også med Oslo universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus om behandlinger. 
 
SUS tilbyr sexologisk rådgivning. Tilbudet er åpent for alle pasienter som opplever seksuell dysfunksjon, som for eksempel smerter ved samleie, vaginisme, lystproblemer. 
 
Les mer om sexologisk rådgivning ved sexologisk poliklinikk (sus.no)

Kontakt

Postadresse

Postboks 8100, 4068 Stavanger

Slik finner du fram

Oppmøtested

Østbygget, 4. etasje. Benytt hovedinngang og videre heisene ved kantinen.
Betongbygg med skyvedør. Foto.

Østbygget

Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger

Parkeringshus

Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Korttidsparkering

Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede

Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende

Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

​Ladestasjon for el-bil

Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Pasientreiser koordinerer transport av pasienter til og fra behandling ved sykehuset. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 05515. Det finnes også nyttig informasjon på helsenorge.no.

Praktisk informasjon

​Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.

På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhånd, men ​​​​​​​​​de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Det viktigste er at du/dere gir beskjed på vaktrommet at dere er der.
Av hensyn til andre pasienter, er det fint om dere går ut av rommet, for eksempel til en av oppholdsstuene.  ​

Anbefalte besøkstider

Mandag til fredag: kl. 18.00-19.00
Lørdag og søndag: kl. 14.00-15.00​





​Alle pasienter som kommer til poliklinikken er henvist av primærlege/spesialist eller fra annet sykehus. Poliklinikken sender brev direkte hjem til pasienten om tid, sted, type undersøkelser og behandling.

Planlagt innleggelse på sengepost 4AC skjer etter henvisning fra fastlege eller privatpraktiserende gynekolog. 4AC har i tillegg akutte innleggelser etter henvisning fra fastlege, privatpraktiserende gynekolog eller legevakt.

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

​Ved SUS tilbyr vi sexologisk rådgivning ved seksuelle problemer.  Tilbudet er åpent for alle, alene eller sammen med partner.  Eksempler på problemer kan være smerter ved samleie, vaginisme, lystproblemer, ereksjonsproblemer, ejakulasjonsproblemer og orgasmeproblemer.  Poliklinikken er også åpen for mennesker med kjønnsidentitetsproblematikk.

For timebestilling ring 41487158 eller send e-post til spesialist i sexologisk rådgivning Trude Hammer Langhelle: trude.hammer.langhelle@sus.no

      Sykehuslegene svarer på ofte stilte spørsmål

      Leger og andre eksperter ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) svarer på det du lurer på om ulike tema innen helse. Du finner sendingene som video, på vår facebookkonto eller du kan høre dem som podkast. Tema som er tatt opp hittil er kvinnehelse, kreft og korona, og barn og korona.
      Her kan du finne alle episodene
      Tre personer sitter inne i et studio og snakker