Registrering av opplysninger til fødejournal
Nødvendige personopplysninger om deg, barnets far, om svangerskapet og eventuelle tidligere svangerskap må være registrert i fødejournalen i forkant av fødselen.
Du fyller inn skjema for innskriving i fødejournal og sender dette til sykehuset snarest etter
svangerskapsuke 28. Opplysningene legger vi så inn i din elektroniske journal. Du må logge deg inn på helsenorge.no for å kunne lagre og sende inn skjema. Du får da en kopi av innsendt skjema lagret under «Meldinger» på din profil på helsenorge.no
Skjema på helsenorge.no: Innskriving i fødejournal
Det er viktig at du også tar med originalskjemaene av helsekort, blodtypelapp, ultralydskjema og eventuelt blodprøvesvar ved alle kontroller/innkomst på sykehuset.
Ønsker du å ikke være aktiv på helsenorge.no?
Dersom du ikke ønsker å være aktiv på helsenorge.no, kan du skrive ut skjema og sende dem inn til sykehuset via postgang:
Fødeavdelingen,
Stavanger universitetssjukehus
Postboks 8100,
4068 Stavanger
Tidlig ultralyd og NIPT
Vi tilbyr alle gravide tidlig ultralyd i første trimester. Gravide kvinner over 35 år vil også få tillegg om NIPT-test. NIPT-test vil også tilbys kvinner under 25 år ved unormale funn ved ultralyd.
NIPT står for Non Invasive Prenatal Test, og er en blodprøve som tas av mor. Testen kan med stor sikkerhet avgjøre om fosteret har trisomi 21 (Downs syndrom), trisomi 18 (Edwards syndrom) eller trisomi 13 (Pataus syndrom). Testen vil ikke kunne avdekke andre genetiske tilstander. Blodprøven sendes til Rikshospitalet for analyse, og det tar omtrent to uker å få svar på testen.
Om føde- og barselenhetene på SUS
Fødeavdelingen er for fødende pasienter som trenger spesiell oppfølging som intensivert overvåkning eller epiduralbedøvelse. På fødeavdelingen tilbys også smertelindring som badekar, massasje, akupunktur og lystgass.
Les mer om fødeavdelingen
Fødeloftet/spesialpost 7H er en avdeling for fødende hvor vi forventer en normal fødsel uten spesiell risiko. Vi tar også imot gravide som trenger innleggelse i siste del av graviditeten.
Les mer om fødeloftet/spesialpost 7H
Barselpost 7G er for kvinner og barn som av medisinske grunner ikke kan ha barseloppholdet på hotellet. Vi tar også imot kvinner og barn dersom et er fullt på barselhotellet. De fleste rommene våre har plass til to kvinner, og pårørende kan derfor ikke regne med å få overnatte. Vi gir tilbud om ammehjelp, stell og bad av barnet, samtaler med jordmor og veiledningstime med fysioterapeut.
Les mer om barselpost 7G
Barselpost 7I (barselhotellet) er for friske kvinner og barn for barselopphold, og er populært kalt barselhotellet på St. Svithun hotell. Partner kan bo her så lenge det er plass. På barselhotellet får du tilbud om ammehjelp, stell og bad av barnet, samtaler med jordmor og veiledningstime med fysioterapeut. Vi har jordmor- og barnepleierbemanning hele døgnet. Les mer om barselpost 7I
Fostermedisinsk poliklinikk tilbyr rutineultralyd til alle kvinner. Tilbudet om rutineultralyd er frivillig, og det er legen eller jordmoren din som henviser deg hit. Poliklinikk tilbyr også ekstra oppfølging av kvinner som har eller har hatt komplikasjoner i svangerskapet. Kvinner med medisinsk sykdom som tilsier at de trenger ekstra oppfølging under svangerskapet, blir også henvist hit. Fostermedisinsk poliklinikk ligger i Østbygget i 1. etasje. Les mer om fostermedisinsk poliklinikk