Fag og forskning

Sammen med kommunene arbeider vi for et godt behandlingstilbud for våre pasienter. Sykehusets spesialister gir råd og veiledning til leger, og vi har flere kompetansesenter med spesialfunksjoner på nasjonalt og regionalt plan. I tillegg til pasientbehandling driver vi utstrakt forskning og undervisning ved sykehuset. Forskningsaktiviteten har hatt en svært positiv økning de siste 10 årene, og sykehuset har over 160 medarbeidere med doktorgrad.

Nyheter

18.01.2017

Sånn vil du merke Alle møter i 2017

Selvbooking av timer på nett, nye innsjekk- og betalingsløsninger for pasienter og innføring av nye retningslinjer for poliklinikkene. Det er mye spennende som skjer på Stavanger universitetssjukehus (SUS) i forbindelse med Alle møter i 2017.
17.01.2017

Nye sus.no: Fastlege anbefaler sykehusenes nettsider

– Mange pasienter søker etter diagnoser og behandlinger på nett. Behovet for gode nettsider som er kvalitetssikret av helsepersonell er derfor stort. Jeg vil anbefale pasientene mine å bruke nettsidene til sykehusene, sier fastlege Steffen Krogh Vadseth.
11.01.2017

Nyttig dom over nye nettsider

«Dette var oversiktlig!» Tilbakemeldingene fra pasienter som har brukertestet sykehusenes nettsider er positive. Men det var også noen læringspunkter for oss som vil gjøre opplevelsen på nett enda bedre.
09.01.2017

Pasientens helsetjeneste på nett

Da de offentlige sykehusene i Norge skulle lage nye nettsider, lyttet vi til den aller viktigste stemmen: pasientens. Det pasientene sa, bestemte hvordan nettsidene skulle bli.
20.12.2016

Åpen linje-prosjektet: Over 20 prosent flere som ringer inn til sykehuset, får svar

Etter at Kundesenteret tar telefonene som kommer inn til ni poliklinikker ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), har svarprosenten økt fra 72 til 94,5 prosent.
08.11.2016

DIPS Arena: Nå innfører vi pakkeforløp kreft

8. november innføres pakkeforløp for kreft i DIPS Arena. Nå blir det betydelig mer effektivt å starte pakkeforløpene - samtidig som det vil gi en bedre oversikt. Det skaper selvfølgelig begeistring blant forløpskoordinatorene.
01.11.2016

Pasientsikkerhet: GTT-tallene viser at andel pasientskader er uendret siden 2012

Andel pasientskader er relativt uendret på SUS siden 2012, viser GTT-tallene for 2015.
26.09.2016

Sårkurs stappfullt: Stort behov for kunnskap om sårbehandling

Stadig flere pasienter må behandles for kroniske sår på sykehus i Norge. Men kunnskapen om sårbehandling er mangelfull. Det vil sårsykepleierne ved Stavanger universitetssjukehus gjøre noe med.
Se flere nyheter()