Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Jordmor

Susann har vært jordmor på Stavanger universitetssjukehus i seks år, og hun liker at ingen dager er like. På SUS får hun være med på livets største øyeblikk, samarbeide tverrfaglig og jobbe i et godt arbeidsmiljø. For Susann er det å jobbe som jordmor både spennende og meningsfylt.

Publisert 27.01.2025
Sist oppdatert 18.02.2025

Jordmor yrkesintervju

Fakta

Navn: Susann

Yrke: Jordmor

Arbeidsplass: SUS Våland

Utdanningsløp: Bachelor i sykepleie og master i jordmorfag

Hva jobber du med og hvor lenge har du jobbet på SUS?

Jeg er utdannet jordmor og har jobbet som jordmor i seks år.

Hvorfor SUS?

Jeg har valgt å jobbbe på SUS fordi det er nærmest hjemme. Det er jo det eneste sykehuset i regionen vår!

Jeg synes det er veldig kjekt å jobbe på SUS fordi man får variasjon og ingen dager er like.

På sykehuset kan du ha kjempetravle dager, men også rolige dager. Du får også spennende oppgaver, samarbeide med anestesi og operasjon, og muligheten til å være med på noe av det flotteste som er – nemlig fødsel! 

På SUS har vi rullerende stiling. Det vil si at vi rullerer på å jobbe på fødeloftet, barsel og fødeavdelingen. Det gjør at du både får jobbe med det normale og det som er mer komplisert. Det fører til at man lærer mye, og får masse god erfaring! 

Hvorfor ville du bli jordmor?

Jeg ville bli jordmor fordi du får treffe nye pasienter nesten hver dag og ingen dager er like. Du får jobbe selvstendig og tverrfaglig, og ikke minst får du ta del i de lykkeligste og noen ganger må vi være til stede for pasientene i stunder som er vanskelige, både følelsesmessig eller på grunn av smerter.

 – Det er et veldig godt arbeidsmiljø på kvinneklinikken, vi snakker godt i lag og er et godt team.

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

Det varierer! Stort sett går det i fødsler, planlagte keisersnitt og gravide som kommer på kontroll i poliklinikken. På dagvakt starter vi som regel med morgenrapport med status på pasientene. Deretter fordeler vi arbeidsoppgaver og bestemmer hvem som skal ha ansvar for de pasientene som allerede er her, og dem som kommer i løpet av dagen.

Vi jobber tredelt turnus. Det vil si at vi jobber vakter på dagtid, kveldstid og nattestid. 

Hvordan bli jordmor?
For å bli jordmor må du gå en treårig bachelor i sykepleie på et universitet eller høgskole. Deretter må du jobbe ett år i 100 prosentstilling. Til slutt må du ta videreutdanning eller toårig master for å få autorisasjon som jordmor.

Hva vil du si til noen som vurderer å bli jordmor på SUS?

Selvfølgelig må du bli jordmor – du får blant annet være med å ta imot et barn! Det er helt fantastisk! Det er også høyt tempo hos oss, og du får kjenne på adrenalinet.

– Noe av det kjekkeste jeg vet som jordmor er å få ta imot et barn.