Mediekontakt

Mediehenvendelser

​Pressetelefon - hverdager kl. 07.30-15.00: 477 00 999 (ikke SMS)

Epost

Kommunikasjonsavdelingen ved SUS håndterer henvendelser fra media knyttet til aktuelle nyhetssaker og daglige hendelser.

Vi legger til rette for kontakt med ledere og fagpersoner i sykehuset. Dette er viktig for å sikre at informasjonen som går ut fra sykehuset er oppdatert og korrekt.

Sykehuset kommenterer ikke pasienters sykdom.

Retningslinjer for media på sykehusområdet

SUS ønsker å ha et godt samarbeid med media. Vi vil være åpne og tilgjengelige for mediene og allmennheten, selv om utredning og behandling av pasienter er vår førsteprioritet. Vi vil hjelpe journalister med opplysninger - og formidler kontakt med de rette spesialistene så langt det er mulig.

Det er viktig at dette skjer på en måte som fungerer godt for alle parter. Vi har derfor retningslinjer for hvordan vi ønsker at media skal opptre for å være minst mulig til sjenanse for andre pasienter og for arbeidet på sjukehuset:

• Media oppfordres til alltid å varsle kommunikasjonsavdelingen før de kommer til en avdeling/enhet på sykehuset.
  • Fotografer skal ikke filme/fotografere i korridorer uten først å ha avklart dette med avdelingsledelsen ved avdelingen/enheten de gjør opptak i.
  • Når det gjelder filming i fellesareal på sykehuset ber vi om at dette avtales med kommunikasjonsavdelingen først.
  • Pasienter skal aldri filmes/fotograferes uten å ha gitt tydelig og bevisst samtykke.

Taushetsplikten er lovpålagt for alle medarbeidere, og de er forpliktet til å sørge for at pasientene ikke blir eksponerte i media dersom de ikke ønsker det selv.

Trenger du hjelp eller har du spørsmål?

Ta kontakt med kommunikasjonsavdelingen.

Offentlig postjournal

Pressebilder