Årsrapport for 2023
I årsrapporten beskrives resultater fra kliniske- og pasientrapporterte data.
Mange lurer på hvorfor de er inkludert Parkinsonregisteret, eller har spørsmål om hvem som har registrert dem. Noen kanskje fordi de ikke har Parkinsons sykdom eller lignende sykdom, i det hele tatt.
Forklaringen er at Parkinsonregisteret får overført data fra Norsk pasientregister (NPR), som ligger under Folkehelseinstituttet, en gang i måneden. Alle besøk i spesialisthelsetjenesten er kodet med diagnosekoder og meldes fra de ulike institusjonene til NPR. Dermed blir data på alle som har hatt en konsultasjon ved en sykehusavdeling eller avtalespesialist der diagnosekoden er G20, Parkinsons sykdom, eller atypisk parkinsonisme (G23.X-diagnoser) overført til Parkinsonregisteret. Dette skjer automatisk, og ingen personer er direkte involvert i prosessen.
Kodesystemet som benyttes er ikke perfekt, eller uten feil. Feiltastinger skjer, og kodene benyttes under utredning der man ikke vet sikkert om pasienten har diagnosen eller ikke. Dette kan også være tilfelle ved medisinutprøving. Det kan senere vise seg at diagnosen ikke er korrekt.
Det vil si at personer som ikke nødvendigvis har Parkinson eller lignende sykdom registreres hos oss. Ønsker du å bli slettet kan du kontakte oss, eller du kan reservere deg mot inklusjon. Da blir alle dataene om deg slettet.
Vi kan dessverre ikke ta imot personopplysninger på e-post. Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss kan du ringe oss på telefon 51518537 eller benytte deg av sikker kanal for kommunikasjon, eDIALOG:
eDialog - send digitalt brev til oss på sikker måte
Slik sender du brev til oss via eDialog
Dersom du ønsker å reservere deg mot deltakelse i Parkinsonregisteret, se aktuell informasjon under.
Se også omtale i Dagens Medisin om pasientinitiert registrering i Parkinsonregisteret.
I årsrapporten beskrives resultater fra kliniske- og pasientrapporterte data.