Ungdomsrådet

Ungdomsrådet er et talerør for ungdom som er innlagt eller ungdom som har foreldre som er innlagt på sykehuset.

Aurora_Trym_Martine Olivia_Anne_Ida_Celina_Martha_Ingrid_Annelin_Julia (2).jpg

Ungdomsrådet ved SUS, fra venstre: Aurora Buerskog, Trym Wedel Nessa, Martine Olivia Johansen, Anne Tyldum Bruvik, Ida Bakken, Celina Hetlelid, Martha Berge Waage, Ingrid Simonsen Håland, Annelin Festervoll og Julia Angell.

Du kan sende ungdomsrådet en e-post på​ ​ung​domsradet@​sus.no.

Annelin Festervoll

• Gaute Strand
  • Sander Jakobsen Østrem
  • Martha Berge Waage

Les våre tips og råd til deg som er ung på sykehuset

Møteplan 2018

Mandag 29. oktober

Mandag 19. november

Tidligere møter

Mandag 10. september
Referat Ungdomsrådet 10.09.18 (pdf)

Mandag 23. april 2018
Referat Ungdomsrådet 23.04.18 (pdf)

Mandag 12. mars 2018
Referat Ungdomsrådet 12.03.18 (pdf)

Mandag 22. januar 2018
Referat fra Ungdomsrådet 22.01.18 (pdf)

Mandat for ungdomsrådet

Les ungdomsrådets mandat her.

Ungdomsrådet er et rådgivende organ for ledelsen og omfatter tilbudet som Helse Stavanger HF gir til pasienter i alderen 13 til 23 år og deres pårørende, samt tilbud som blir gitt til barn og unge når deres foresatte er pasienter ved Helse Stavanger HF. Rådet omfatter pasienter med både fysiske og psykiske lidelser.

Ungdomsrådet skal på eget initiativ, eller etter innspill fra ledelsen, fagpersoner og Brukerutvalget, drøfte og gi råd om saker som angår tjenestetilbudet for målgruppen. Rådet skal representere ulike brukergrupper fra hele opptaksområdet. Rådet rapporterer til Brukerutvalget.

Rådet har 15 medlemmer i alder 15-24 år.  Ungdommene har tilknytning til Diabetesforbundet, Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer; CP foreningen, Mental Helse Ungdom; Ryggmargsbrokk foreningen, Epilepsiforeningen, MS forbundet, Barnekreftforeningen, Ung kreft og pårørenderepresentanter.  Noen har ikke tilknytning til organisasjon.

26367613545_d6688d5940_b.jpg

Celina Hetlelid (fra venstre), Anne Tyldum Bruvik, Thea Aarsheim med Oilers-spillere under åpningen av ungdomsrommet på Stavanger universitetssjukehus våren 2016.​ Ungdomsrådet var med og bidro til ungdomsrommet på barne- og ungdomsavdelingen. Foto: privat.