Nyansatt på SUS

Velkommen til oss!

​Før du begynner å jobbe hos oss må du:

Her finner du viktig informasjon du trenger som ny medarbeider hos oss:

Lønn

Etter du har begynt i stillingen skal du bruke «Min GAT» for å registrere ditt kontonummer. Her skal du også oppdatere personlige opplysninger.

Ansiennitetsregler og informasjon om innlevering av dokumentasjonLIS-leger: Regler for beregning av kategoriStudentavlønningFastsetting av lønn for ferievikar og ekstravakter ved klinikkene for psykisk helsevern

Utenlandske arbeidstakere

Skandinaviske borgere som skal arbeide i Norge må:

 • Melde flytting til Folkeregisteret
 • Kopi av pass (rett kopi)
 • Levere E – 101 skjema*

Trenger ikke å levere registreringsbevis, oppholdstillatelse eller bestått B2-test.

Nordiske borgere (utenfor Skandinavia) må:

 • Melde flytting til Folkeregisteret
 • Levere bestått B2-test (ved ansettelse i pasientrettet stilling)
 • Kopi av pass (rett kopi)
 • E – 101 skjema*

EU/EØS – borgere må levere:

 • Registreringsbevis (ved arbeid lengre enn 3mnd.)
 • Kopi av pass (rett kopi)
 • Bestått B2 test (ved ansettelse i pasientrettet stilling)
 • E – 101 skjema*

Arbeidsinnvandrere (Borgere fra land utenfor EU/EØS) må levere:

 • Oppholdstillatelse – kan ikke ansettes for lengre enn gyldig oppholdstillatelse
 • Kopi av pass (rett kopi)
 • Bestått B2 test (ved ansettelse i pasientrettet stilling) 
 • E – 101 skjema*


*E 101 skjema (medlemskap i folketrygden) Dette skjemaet skal den ansatte (gjelder ikke studenter) ha med fra trygdekontoret i sitt hjemland. Dersom de ikke er medlem av folketrygden i eget hjemland må de gi skriftlig tilbakemelding om dette til lønn.

Skattekort og D-nummer fås hos Skatt Vest.

Se www.udi.no for mer informasjon.

Forsikring

PersonalforsikringerFortsettelsesforsikring for gruppeliv (skjema)

Retningslinjer

Bierverv: Retningslinjer for praktisering av regelverkArbeidsreglementFagforeninger: Arbeidstakere som er organiserte i fagforeningerTre fjerdedels stilling natt: NyansatteForskning: Regler for kommersiell utnyttelse av forskningsresultater

Vernetjenesten

Dokumenter, prosedyrer og rutiner

EQS (extend quality system) er Helse Stavanger HF sitt dokumentstyringssystem som inneholder styrende dokumenter, prosedyrer, rutiner, retningslinjer, manualer og sjekklister med mer.  

Utarbeidede og godkjente pasientforløp, i tillegg til kvinneklinikkens administrative og medisinskfaglige prosedyrer, er opprettet i EQS, men også gjort fritt tilgjengelig for publikum.
 
Kvalitet og pasientsikkerhetHelse Vest IKT

Velferdsordninger

SUSBIL

Stavanger universitetssjukehus’ bedriftidrettslag (SUSBIL) ble stiftet i 1970, og teller cirka 3200 medlemmer.

Les mer om SUSBIL på egen side

Turstøvelen

Vi er en turgruppe for alle medarbeidere med familie. Vi arrangerer flere turer årlig - både lange og korte - i naturskjønne omgivelser. Vi arrangerer både skiturer, sykkelturer og fjellturer som du kan melde deg på når du føler for litt frisk luft og mosjon med gode kolleger.

Fravær

Fravær: Egenmeldt fraværOmsorgspengerSykefraværsoppfølgingSykepenger: Ansatte med oppnådd maksdato for sykepenger

Bedriftshelsetjenesten (BHT)

Bedriftshelsetjenesten i Helse Stavanger er en godkjent bedriftshelsetjeneste som holder til i Internatbygget på SUS. Vi jobber for at våre medarbeidere skal ha sunne og trygge arbeidsplasser. I teamet vårt er det bedriftslege, yrkeshygieniker, bedriftsfysioterapeuter og bedriftssykepleiere.

Ansattbolig

Helse Stavanger har 56 to-romsleiligheter og én ettromsleilighet til utleie for medarbeidere. Alle er i nærheten av sykehuset.

Tildeling

Den ansatte sender søknad på eget skjema til forvalter i eiendomsavdelingen.

Hvem får leilighet, og hvor lenge kan man bo?

Alle ansatte kan søke om bolig. Det skrives kontrakt for ett år, men med mulighet for forlengelse.

Er leilighetene møblert?

Det finnes i dag et begrenset antall møblerte leiligheter. Toromsleilighetene inneholder ett soverom, stue/kjøkken, bad/WC, gang og bod. Felles vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Alle leilighetene har komfyr og kjøleskap.

Søknadsskjema for tjenestebolig Søknadsskjema sendes på e-post

Kompetanseheving

Samleside med informasjon om utdanning og kompetanseutvikling Kompetanseportalen LæringsportalenHvordan bruke læringsportalen hjemmefraForskning

Du finner gjeldende reglement og retningslinjer på våre intranettsider. Sykehusets intranett for medarbeidere blir fortløpende oppdatert, og du som arbeidstaker plikter å holde deg orientert via dette.

Region Stavanger

I følge FNs levekårsundersøkelse er Norge verdens beste land å bo i. Når Stavanger-regionen flere ganger er blitt kåret til Norges beste region, betyr vel det at vi befinner oss i verdens beste region? 

En landlig storbyregion

Vi som bor her har stor glede av storbyens mangfoldige tilbud, samtidig har området unnsluppet de fleste av storbyens problemer. Her er det korte avstander, og selv innenfor storbykjernen kan du velge å bo enten landlig og fritt eller urbant og sentralt. Regionen har et fargerikt kulturliv og kan by på en rekke unike opplevelser enten du er interessert i historiske monumenter, spennende museer eller nyskapende arkitektur. Stavangerregionen kan også tilby et mangfold av matopplevelser. Godt klima og et aktivt fagmiljø har gjort Stavangerregionen til en av landets fremste matregioner. Her kan du også oppleve Nordens største matfestival Gladmat.

Det finnes ikke dårlig vær - bare dårlige klær!

Vintrene er kanskje ikke så spennende rent værmessig på Nord-Jæren, men både Sirdal og Suldal har flere skitrekk og flotte vinterterreng å by på. Våren og sommeren i Stavanger-regionen er solrike og som skapt for utendørsaktiviteter. Det er bra, for naturen i og omkring Stavanger-regionen byr på et aktivt friluftsliv. Det er kort vei til fjell, jaktområder og skimuligheter. Og alt er innen rekkevidde enten man ønsker å oppleve vakre fjorder, majestetiske fjell eller det åpne hav. En tur til Lysefjorden er obligatorisk når man er i Stavangerregionen. Her kan du oppleve de berømte fjelltoppene Preikestolen og Kjerag.
Kort vei til Europa

Med 50 daglige ankomster til Stavanger Lufthavn Sola, er Stavanger-regionen lett å nå. De mest sentrale europeiske storbyer kan nåes innen 2-3 timer. Regionen har også generelt god infrastruktur.

Bolig

De aller fleste som flytter til Stavanger-regionen kommer hit fordi de fått seg en jobb. Det neste steget er naturlig nok å skaffe seg en bolig.

Skal du bo her lenge? Da kan det være lurt å sjekke enten leiemarkedet på Finn.no, eller boliger som er til salgs, også via Finn.no. Det kan være lurt å sette seg litt inn i hvordan boligsituasjonen er i de enkelte kommunene.

Fritid

Dersom du flytter til Stavanger-regionen vil du oppleve en region med et flust av fritidstilbud. Alt fra organiserte idrettslag innen fotball og friidrett til friluftstilbud innen ekstremsport og hundeklubber. Det beste er å bruke søkemotorene til å finne akkurat dine interesser.

Les mer på hjemmesidene til Greater Stavanger og Region Stavanger.

 

Velkommen som nyansatt på SUS - brosjyre

Fant du det du lette etter?